pebernødder
Mad & opskrifter

Pebernødder: sådan bager du dem selv

Af Louisa Lorang 10. december 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Pebernødder hører uden tvivl julen til. Her får du en lækker opskrift, så du selb kan bage dem derhjemme!

Opskrift på lækre hjemmelavede pebernødder

Det skal du bruge:

(til super mange)

  • 250 g smør, stuetemperatur
  • 250 g sukker
  • 1 dl piskefløde
  • ½ tsk. fintrevet muskatnød
  • 1 tsk. stødt allehånde
  • ½ tsk. stødt peber
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 500 g mel

Sådan gør du:

  • Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker eller i en røremaskine. Pisk fløden i.
  • Bland alle krydderierne, bagepulver, natron og mel, og pisk melblandingen i smørret. Brug til sidst hænderne, og ælt massen til en blank, fugtig dej.
  • Tril dejen ud til fingertykke pølser, og skær dem i cirka 1 cm tykke små stykker. Sæt dine pebernødder på en bageplade, og bag dem ved 200° i 6-8 minutter. Lad dem køle af på pladen, inden du spiser dem.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.