Mad & opskrifter

Frk. Lunds vaniljekranse

Af Katrine Lund 8. december 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvert år bager Frk. Lund julekager med sin mor og Bedste, og her er deres opskrift på vaniljekranse.

Her kan du lære at lave vaniljekranse som Frk. Lund - opskriften er helt tilbage fra hendes oldemor.

Læs også: Frk. Lunds lyserøde smoothie

Det skal du bruge:
1/2 kilo hvedemel
375 g smør
1/4 kilo sukker
125 g mandler
1 æg
Kornene fra en stang vanilje
En stor tsk. vaniljeessens
Lidt hjortetaksalt

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Skold mandlerne og smut dem. Herefter skal de hakkes fint.

3. Bland alle ingredienserne sammen og ælt det godt.

4. Lav "pølser" af dejen med en kødmaskine eller en bollesprøjte.

5. Form "pølserne" til kranse og læg dem på en bageplade med bagepapir.

6. Bag kransene til de er gyldne (cirka 7 min.)

TIP!
Lad dejen stå natten over, inden du laver kransene.