Mad & opskrifter
Lav dine egne energibarer
Af Marie Melchior
7. december 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Lav dine egne energibarer, så har du altid noget lækkert med i madpakken. De små energibarer kan opbevares i en lufttæt beholder i op til en uge.
Tid: 20 minutter. Bagetid: 50 minutter.
Antal: 12-14 stk.
• 500 g mysli
• 25 g græskarkerner
• 25 g solsikkekerner
• 50 g rosiner
• 2½ dl honning
• 50 g brun farin
• 1½ dl vindruekerneolie
• bradepande (20 x 30 cm)
1. Bland de tørre ingredienser i en skål.
2. Smelt honning, farin og olie i en gryde, til farinen opløses. Hæld det over de tørre ingredienser i skålen, og bland det hele godt. Tryk massen sammen i bunden af en smurt bradepande. Bages 50 minutter i ovnen ved 130° .
3. Lad myslikagen afkøle helt i køleskabet, før du skærer den ud i 12-14 stykker.
Læs også: Tips til en sund og lækker madpakke!