Mad & opskrifter

Opskrift - Fantastiske fastelavnsboller

Af Benedikte Brix 8. februar 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Fastelavn er en rigtig god undskyldning for at bage søde sager! Prøv opskriften på fantastiske fastelavnsboller med hindbærskum.

Nu er det endelig fastelavn - og det betyder lækre fastelavnsboller!

Prøv opskriften på kokosfastelavnsboller med hindbærskum. Mums!

Det skal du bruge:
•3,5 dl mælk
•100 g smør (smeltet)
•50 g gær
•1/2 tsk. salt
•75 g sukker
•ca. 600 g hvedemel
Fyld
•400 g ODENSE Kokosdrøm
Pensling
•1 æg
•2 spsk. koldt vand
Hindbærskum
•2,5 dl piskefløde
•2-3 spsk. god hindærmarmelade
•1 spsk. flormelis
Glasur
•1 ½ past. æggehvider (1 bæger)
•3-4 spsk. hindbærsaft
•5 dl flormelis
•Evt. friske hindbær til pynt

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: De sejeste kostumer til fastelavn

Sådan gør du:
1
Lun mælken og kom smeltet smør og gær i. Rør til gæren er opløst. Kom sukker og salt i og derefter mel. Det svinger lidt, hvor meget mel du skal bruge, men dejen skal være fast og elastisk.

2 Lad dejen hæve 30-45 minutter.

3 Del dejen i 2 og rul hvert stykke ud på et meldrysset bord. De skal hver være ca. 30x40 cm. Skær hvert stykke dej i 12 kvadrater og kom 1 tsk. kokosdrøm på hvert stykke. Fold dejen om kokosmassen, så den ikke kan flyde ud af bollen. Sæt bollerne med sammenføjningen nedad, på en plade med bagepapir.

4 Lad bollerne efterhæve lunt i 30 minutter.

5 Pisk ægget med 2 spsk. koldt vand og pensl fastelavnsbollerne. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200° C, varmluft i 12-15 minutter.

6 Lad bollerne køle af. I mens piskes fløden til blødt skum. Vend den med marmelade og flormelis.

7 Rør æggehvide med hindbærsaft og flormelis.

8 Flæk bollerne og fyld dem med skum. Top dem med glasur og lad glasuren sætte sig inden servering. Pynt evt. med friske hindbær.

Tip!
Bollerne kan bages om morgenen og fyldes lige inden servering.

Du kan selvfølgelig bruge den marmelade, du bedst kan lide. Solbær, brombær og jordbær er også favoritter.

Kilde: Odense Marcipan