Mad & opskrifter

Opskrift – Knækbrød med æbler

Af Thomas Flindt og Newsdesk 21. august 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Mangler du et lækkert mellemmåltid i skolen? Så prøv denne sunde opskrift på knækbrød med æbler.

Kender du det, når klokken slår 10.00, og du allerede er hamrende sulten? Du kigger på madpakken, og overvejer stærkt at åbne den, men på den anden side kommer du så til at mangle mad senere på dagen. Hvad gør du?

Har du smagt: Pasta med friske tomater?

Det er vigtigt, at man får nok mad i løbet af en lang skoledag, og uden kan de sidste timer i skolen virke uendeligt lange. Husk derfor et lækkert og sundt mellemmåltid til madpakken - prøv for eksempel dette lækre knækbrød med æbler:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift (24 stk.):

1¾ dl vand
10 g gær
2 tsk. salt
1 dl æble (blendet)
1 dl økologiske græskarkerner
1 dl økologiske solsikkekerner
1 tsk. honning
4 dl Hvedemel

Bland gær og vand let sammen. Tilsæt salt, æble, græskarkerner, solsikkekerner og honning. Tilsæt hvedemelet, lidt ad gangen. Ælt dejen i ca. 10 minutter. Del den i 2 stykker. Form hvert stykke til en firkant. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 2 mm's tykkelse.

Har du en sund madpakke? Få 10 tips her!

Løft bagepapiret med den udrullede dej over på en bageplade. Træk det øverste stykke bagepapir forsigtigt af. Skær knækbrødene i den ønskede størrelse med et pizzahjul eller en kniv. Bag knækbrødene i en forvarmet ovn ved 220° (200° i varmluftovn) i ca. 20 minutter, eller til knækbrødene er gyldne. Lad knækbrødene køle af på en rist.

Kilde: femina.dk.

Vi Unge Facebook, Vi Unge