Mad & opskrifter

Opskrift – lækre kanelsnegle

Af Thomas Flindt 12. september 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Efteråret er over os, og det betyder, at der skal skrues op for varmen – og hyggen! Her er en lækker opskrift på kanelsnegle.

Fra nu af bliver vejret kun mere gråt og vådt - øv! Men det er jo også smadder hyggeligt at være indenfor …
Lav en kande te, hjemmelavede kanelsnegle og se en film med dine veninder. Mmmm, råhygge!

111 gode venindefilm - se dem her!

Opskrift på kanelsnegle (til 20 stk.)

  • 1 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk. sukker
  • 375 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Fyld

  • 5 spsk. brun farin
  • 3 tsk. kanel
  • Glasur
  • 2 dl flormelis
  • Vand

Læs også: Efterårstrist - no way!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan laver du kanelsnegle

Varm vandet op, til det er lunt, og opløs gæren heri. Tilsæt mælk, sukker og det meste af melet.

Ælt dejen godt igennem og tilsæt evt. mere mel. Dejen skal være blød og smidig. Lad dejen hæve i ca. 1 time. Del dejen i to stykker og rul hvert stykke ud til en firkant på ca. 20 x 25 cm.

Rør farin og kanel sammen og fordel fyldet på dejen. Rul dejen sammen til pølser, og skær hver pølse i skiver på ca. 2 cm. Læg dine kanelsnegle på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 20 min. Pensl med sammenpisket æg og bag sneglene i ca. 15 min. ved 200°.

Bland flormelis med en anelse vand og smør glasuren på de lune kanelsnegle

Kilde: familiejournal.dk