Opskrift – Pasta carbonara
De er ikke helt dårlige til at lave mad de italienere, og deres pastaretter er både hurtige at lave og superlækre. En af vores favorit-retter er pasta carbonara - en ret man både kan servere for veninderne og ham den lækre fyr, man vil score. Tjek opskriften her:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Pasta Carbonara (2 personer)
8 skiver pancetta i strimler eller håndskåret bacon i terninger
2 fed hvidløg i tynde skiver eller hakket
200-250 g tørret eller frisk fettucine eller spaghetti
vand og salt
2 bægre pasteuriserede æggeblommer
75 g friskrevet parmesan eller pecorinoost
evt. 2 spsk. hakket persille, basilikum eller frisk oregano
Sådan gør du:
Svits bacon/pancetta på en stor dyb pande, til den er sprød. Vend hvidløgene i. Hav samtidig en stor gryde med saltet vand klar til pastaen. Kog den som der står på emballagen.
Pisk æggene med halvdelen af den revne ost. Lad pastaen dryppe af, gem lidt af kogevandet. Vend straks pastaen med baconen på panden. Ryst det godt. Vend æggemassen i, og sluk for varmen. Vend det hele hurtigt rundt, så æggene bliver cremede, men endelig ikke stivnede. Kom evt. lidt kogevand fra pastaen i for at gøre retten mere blød. Servér retten med resten af osten henover.
Velbekomme!
Tip: Hav det hele klar for du starter, for det skal gå hurtigt, når æggene kommes i den rygende varme pasta. Brug pasteuriserede æg for en sikkerheds skyld, da de ikke varmes "rigtigt" op.
Andre opskrifter:
Lækker frokostsandwich
Pasta med friske tomater
Spinatsalat med jordbær