Hjemmelavet peberkagehus til jul
Julen er en fantastisk undskyldning for at lave en hel masse kager. Og med denne opskrift på et peberkagehus ved du måske, hvad du skal få de sidste dage inden juleaften til at gå med …
Peberkager er en svensk opfindelse, og de smager himmelsk! Men start nu, for dejen skal hvile i køleskabet i to dage for at blive rigtig god.
Det skal du bruge til dit peberkagehus:
- 1 dl lys sirup
- 200 g sukker
- 1 dl vand
- 125 g smør
- 1 spsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt nellike
- ½ tsk kværnet sort peber
- Ca. 450 g mel
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du dejen:
- Kog sirup, sukker og vand op.
- Rør smør og krydderier sammen i en skål og hæld den varme blanding over.
- Lad det køle af til stuetemperatur og bland mel og natron i.
- Sæt den bløde dej i køleskabet i 2 dage.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord og lav firkanter til vægge og tag.
- Bag dem ved 200-225 grader i ca. 5 min.
Sådan laver du dit peberhus:
Du kan eventuelt skære "pladerne" til, så de passer bedre sammen, når du skal bygge huset. Vent, til de er kølet af, og sæt dem så sammen med et godt lag glasur, som du laver ud af vand og flormelis. Glasuren skal selvfølgelig ikke kun bruges som lim mens også til at dekorere huset - derfor kan du dele den op i flere dele og farve den med grøn eller rød frugtfarve. Brug en pose, hvor du har klippet et lille hul i hjørnet, så du kan tegne på huset.
Tip! Du kan også pynte dit peberkagehus med slik! Bare sæt det fast med glasuren. Og husk at lave en lille kagemand eller -kone, der kan bo i huset.