Ispinde med chokolade og kokos
Det er super-hyggeligt at lave sine egne lækkerier, så tag din familie med i køkkenet og lav jeres egne chokoladeis!
Tid: 45 minutter.
Frysetid: Mindst 4-6 timer.
Antal ispinde: 8
Det skal du bruge til ispinde med chokolade og kokos:
125 g. sukker
½ dl. vand
1 stang vanilje
6 pasteuriserede æggeblommer
5 dl. piskefløde
8 forme til ispinde
200 g. mørk chokolade
100 g. kokosmel
Læs mange flere opskrifter på magasinetmad.dk
Sådan laver du ispinde med chokolade og kokos:
1. Kog sukker og vand sammen i en kasserolle til en jævn sukkerlage. Sukkeret skal være opløst, men må ikke tage farve. Fjern kasserollen fra blusset, og lad sukkerlagen køle af til den kun føles lidt lun.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør æggeblommer og vaniljekorn sammen i en skål. Tilsæt sukkerlagen lidt ad gangen, mens du pisker kraftigt. Fortsæt med at piske, til blandingen er helt kold.
3. Pisk fløden til let flødeskum i en anden skål. Vend det forsigtigt i æggemassen, til du har en jævn og luftig iscreme.
4. Hæld iscremen i en frostpose og luk posen foroven. Klip et hul i det ene hjørne i bunden af posen, og pres iscremen ud i ispindeformene, så de fyldes helt. Placer pindene i midten af iscremen, og stil ispindeformene i fryseren i mindst fire-seks timer.
5. Overtræk: Smelt chokoladen over vandbad. (Smelt chokolade ved at koge vand i en gryde og komme en skål henover, hvori du kommer chokoladen.) Hæld den smeltede chokolade over i en dyb tallerken.
6. Hæld kokosmel i en anden dyb tallerken. Tag de frosne ispinde ud af formene, og dyp dem hurtigt i chokoladen, og vend dem i kokosmel. Læg dem på bagepapir på en lille bakke, og sæt dem tilbage i fryseren i mindst 15 minutter, til chokoladeovertrækket er koldt og stivnet.
Tip!
Hvis du ikke kan lide kokos, kan du prøve at bruge finthakket nødder i stedet.
Prøv også: