5 cookie-opskrifter, du bare SKAL prøve
Er du også vild med cookies? Så skal du prøve de her 5 forskellige cookies, der helt sikkert vil få dine (og alle dine gæsters) tænder til at løbe i vand.
1. Cookies fyldt med Oreos (14 stk.)
Sådan gør du:
· 1 pakke med 14 Oreos
· 200 g. mel
· 175 g. mørk chokolade
· 1 æg
· 120 g. sukker
· 75 g. brun farin
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
· 110 g. usaltet smør
· 1 tsk. vaniljesukker
· ½ tsk. salt
· ½ tsk. bagepulver
Vend smør, brun farin og sukker sammen i en skål, og tilsæt æg og vaniljesukker bagefter. Rør mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål, og hæld det over i den anden blanding. Hak chokoladen groft, og rør det sammen med dejen.
Tag en spiseskefuld dej (uden top), og kom det på begge sidder af en Oreo, så den er dækket af cookiedej. Bag dine cookies i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 10 minutter.
Tag testen: Hvilken dessert er du?
2. Cookies med Maltesers (ca. 20-25 stk.)
Sådan gør du:
· 150 g. Maltesers
· 175 g. brun farin
· 220 g. hvedemel
· 250 g. smør
· 1 tsk. vaniljesukker
· 1 æg
· 1 tsk. natron
· ½ tsk. salt
Rør smør, vaniljesukker og brun farin sammen, og kom så ægget i blandingen. Tilsæt sigtet mel, natron og salt, og rør blandingen godt sammen. Knus dine Maltesers groft og kom dem i dejen. Still blandingen på køl i 15 minutter.
Form dejen med en ske på en bageplade, og placer klatterne med et godt stykke mellem hinanden, da de flyder ud. Bag dem i ca. 8-10 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader.
Læs også: Lækker oreokage
3. Cookies med hvid chokolade og peanuts (ca. 8-10 stk.)
Sådan gør du:
· 75 g. blødt smør
· 50 g. sukker
· 50 g. brun farin
· 1 æggeblomme
· ½ dl. sødmælk
· Korn fra en vaniljestang
· 75 g. hvedemel
· 1 tsk. bagepulver
· 50 g. havregryn
· 40 g. peanuts
· 100 g. hvid chokolade
Rør smør, sukker og brun farin sammen, og tilsæt æggeblomme, mælk og vaniljekorn. Sigt mel og bagepulver sammen, og kom det i dejen sammen med havregryn, grofthakkede peanuts og grofthakket lys chokolade. Ælt dejen sammen til den er ensartet.
Del dejen i to lige store stykker, og tril den til to tykke stænger. Pak dem ind i bagepapir og stil dem på køl i en time. Skær hver stang i 10 skiver, og fordel dem på en bageplade. Bag dine cookies i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 12 minutter.
Læs også: Wow, det gør sukker ved din krop
4. Bløde chokolade cookies (ca. 8-10 stk.)
Sådan gør du:
· 200 g. hvedemel
· 200 g. mørk chokolade
· 250 g. brun farin
· 2 æg
· 1½ tsk. bagepulver
· 3 spsk. kakao
· 1 dl. neutral olie
· 1 tsk. salt
· 2 tsk. vaniljesukker
Rør vaniljesukker, brun farin, æg og salt sammen og tilsæt derefter mel, kakao og bagepulver. Rør det hele godt sammen. Hak chokoladen groft, og kom chokoladestykkerne i dejen sammen med olie. Form dine cookies med en spiseske, og bag dem i ca. 10-12 minutter ved 180 grader. Hold godt øje med dine cookies, og pas på med at give dem for lang tid, hvis du vil have dem bløde og saftige.
Læs også: Er sundt slik sundt?
5. Cookies fyldt med Nutella (ca. 15 stk)
Sådan gør du:
· 250 g. hvedemel
· 120 g. sukker
· 125 g. blødt smør
· 120 g. brun farin
· 1 tsk. vaniljesukker
· 1 tsk. bagepulver
· 1 tsk. salt
· 1 æg
· 100 g. chokolade
· Nutella
Rør smør, sukker, brun farin og vaniljesukker sammen i en skål. Kom ægget i blandingen, og rør rundt. Tilsæt mel, bagepulver, salt og grovhakkede stykker af chokolade, og rør, indtil du har en ensartet masse. Så skal Nutellaen i!
Tag en klumpdej på størrelse med en spiseske i hånden, og hæld en spiseske Nutella i midten af dejen. Rul dejen til en kugle, og sæt dem på en bageplade. Bag dem i ca. 12 minutter ved 180 grader, og så har du de allerlækreste cookies med Nutella gemt i midten.