Caroline fra ’Den store bagedyst’ har lavet en Vi Unge-kage – og nu kan du også lave en
Rabarber-ingefærkage
- Stødt ingefær 1,5 tsk.
- Brun Farin 100 g.
- Hvedemel 140 g.
- Bagepulver 1,5 tsk.
- Vaniljesukker 1,5 tsk.
- Æg 2 stk.
- Blødt smør 80 g.
- Frosne eller friske rabarber 180 g.
- Valnøddekerner 70 g.
Cream cheese frosting
- Blødt smør 170 g.
- Flormelis 150 g.
- Neutral flødeost 300 g.
- Citronsaft 1,5 tsk.
Chokoladeskilt
- Chokolade 200 g.
Pynt
- Lidt skovsyre
Den 9. og nyeste sæson af ’Den store bagedyst’ er allerede skudt i gang, og det har givet os lysten til selv at kaste os over de sjove bage-projekter.
Caroline, der er dette års yngste deltager, har hjulpet os godt på vej. Hun har nemlig lavet en helt særlig Vi Unge-kage, som du nemt selv kan bage i dit eget køkken.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Caroline, der er dette års yngste deltager, har hjulpet os godt på vej. Hun har nemlig lavet en helt særlig Vi Unge-kage, som du nemt selv kan bage i dit eget køkken.
Carolines kage er en lækker saftig rabarberkage med hakkede valnøddder, ingefær og brun farin. Den er pyntet med cream cheese frosting i rosetter, og så er der skrevet Vi Unge af chokolade på toppen af kagen.
Caroline har sat opskriften op i enkelte trin, så du let bliver guidet gennem kagen fra start til slut. Opskriften på Carolines lækre rabarber-ingefærkage med cream cheese finder dui toppen af artiklen.
Fremgangsmåde
Tip: Sørg for at tage smørret, æggene og rabarberne ud af køleskabet mindst 1/2 time før du skal bage, så alle ingredienserne har stuetemperatur, det gør, at dejen er nemmere at røre sammen, og at den ikke skiller.
Kagen
- Ovnen tændes på 175 grader ved almindelig ovn.
- Stødt ingefær, hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sigtes i en røreskål. Brun farin kommes i skålen bagefter.
- Smør og æg kommes i de tørre ingredienser og røres på røremaskine med K-spaden (den der ligner et K) i 2 min. på medium til høj hastighed. Siderne og bunden af skålen skrabes med en dejskraber, og dejen røres igen et kort øjeblik.
- Valnøddekernerne hakkes groft.
- Rabarberstænglerne skæres i små stykker. Du kan også bruge frosne rabarber. En god ide er at lade dem tø lidt op først, så de ikke er helt frosne, når de kommer i dejen. Lader du dem tø op først, skal du ikke si væsken fra, da den er med til at gøre kagen blød og lækker.
- Vend valnødder og rabarber i dejen
- Åben en 20 cm springform og læg et stykke bagepapir henover bunden. Luk herefter springformen over bagepapiret. Så er kagen nemmere at få ud, når den er færdigbagt. Klip bagepapiret til. Siden kan også smøres med lidt smør eller margarine.
- Fordel dejen ligeligt i formen og bag den i midten af ovnen i 40 min. Når du stikker et træspyd eller en tandstik ned i kagen, og dejen ikke sidder fast dej, er den færdig.
- Når kagen er færdig, lader man den stå lidt, til den er til at røre ved, så bruger man en kniv til at løsne den fra siden af springformen. Kagen skal være helt kold, før du kan komme creme på, så hvis den skal køle hurtigt ned, kan du skære lidt ad toppen af kagen, så varmen kan komme ud, og stille den i fryseren. Det giver også kagen en mere lige overflade, som er nemmere at sprøjte på.
Cream cheese frosting
- Smørret piskes med en elpisker i ca. 2-4 min. til det er helt let og tæt på at være hvidt. Skrab smørret ned ad siderne undervejs for at sørge for, at også det bliver pisket.
- Flormelis sigtes i smørret, og der piskes grundigt.
- Flødeost og citronsaft piskes til sidst i cremen, men pisk ikke for længe, da cremen kan skille. Opbevar cremen på køl indtil kagen ikke længere føles varm.
Pyntning
Tip: Kagen kan pyntes lige som man vil. Man kan lave dutter eller flotte mønstre med cremen. Der findes mange gode YouTube-videoer derude, det er bare med at øve sig. Jeg har pyntet med fine rosetter, den metode kan man også finde videoer af på YouTube. Øv dig f.eks. på at lave rosetterne på et stykke bagepapir, og skrab cremen ned i skålen igen, og kom den op i sprøjteposen, når du føler dig klar til at prøve på kagen.
- Når kagen er kølet helt af, kommes noget af cremen, men ikke for meget, over i en sprøjtepose med en stjernetyl. Hvis man tager for meget ad gangen, vil ens håndvarme nå at smelte cremen, imens man sprøjter, og den vil blive alt for blød, når man skal sprøjte den ud.
- En roset laves ved at starte fra midten af rosen, og imens man langsomt trykker på posen, bevæger man sig en enkelt omgang rundt om midten. Når man når til der, hvor rosetten skal slutte, letter man trykket lidt på hånden, så der kommer mindre creme ud, og trækker det sidste creme, et lille stykke langs ydersiden af rosetten. Man bliver kun bedre ved at øve sig.
- Rosetterne sprøjtes i cirkler hele vejen langs kanten af kagen, og så bevæger man sig indad. Til sidst kan man afslutte med en roset i midten.
- Jeg har pyntet kanten med lidt skovsyre, som er spiselige blade der smager lidt syrligt, men du kan sagtens bruge krymmel eller noget andet, du lige har lyst til.
Hvis du vil lave chokoladeskiltet
Vi Unge skiltet har jeg lavet i Ruby Chokolade, som er en lyserød chokolade, men man kan lave det i al slags chokolade. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i det, så er mit tip følgende.
- Se en god video om temperering af chokolade. Jeg synes, at det er svært at temperere chokolade, hvis man ikke er vant til det, men hvis du vil lave skiltet alligevel, kan du bare smelte chokoladen i mikroovnen, og sørge for, at den ikke bliver for varm. Bliver den for varm, vil den, når du skal rykke på bogstaverne smelte i din hånd.
- Print en tekst eller et navn ud, der passer til størrelsen på din kage, gerne tykke bogstaver. Læg printet under et stykke bagepapir, så du kan se igennem, og kom derefter din chokolade i en pose og sprøjt teksten ud.
- Læg chokoladen på køl til den har sat sig (eller i fryseren så den er rigtig kold), og flyt så forsigtigt bogstaverne fra bagepapiret og over på kagen. Voila, så har du et hjemmelavet skilt på din kage. Men pas på at du ikke har for varme fingre.
Se Caroline med hendes flotte rabarber-ingefærkage med cream cheese nedenfor.