Iskaffe
Mad & opskrifter

Du går aldrig tilbage til almindelig iskaffe, når du har prøvet denne superlette opskrift

Af Rose Maria Boelsmand 10. juli 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Pinterest/@detoxinsta
Det er ligesom en frappucino, bare bedre!

Er du også typen, som det minut kalenderen siger ”sommer”, skifter din sædvanlige varme kop kaffe ud med uanede mængde iskaffe? Så er denne artikel til dig.

For hvor du nok normalt får din iskaffe fra din lokale kaffepusher (eller eget køkken), hvor den består af 1-2 espresso-skud, din favorit mælkedrik, en milliard isterninger og måske lidt sirup, hvis du er ekstra eventyrlysten – ja, så findes der faktisk en måde at opgradere den ellers simple opskrift, så din iskaffe når helt nye højder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kaffenørden Ethan Rode, der blandt andet har lært os at tilberede pulverkaffe korrekt og lave det mest velsmagende dalgona-skum har nemlig også fundet frem til en fuldkommen genial måde at lave iskaffe på – vi kan kalde det iskaffe 2.0, for der er vitterligt tale om en ny iskaffeoplevelse.

I en video på Instagram viser han hvordan, han ved hjælp af pulverkaffe, sukker, mælk, isterninger og en kraftfuld blender på få sekunder får skabt sig den ultimative, cremede iskaffe, der minder lidt om den dyre (og hvinende søde) frappucino, mange kender fra Starbucks.

Her kommer den blendede iskaffe dog i en variant, hvor man selv kan styre sødmenivauet, og hvor prisen ikke er overvældende.

Se selv hvor lækkert det ser ud i videoen nedenfor (han viser først, hvordan du tilbereder pulverkaffe korrekt og laver dalgona-skum, så hav tålmodighed til videoens sidste del).

Denne artikel blev første gang bragt på ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

Læs mere om