Fastelavnsboller med vaniljecreme og glasur
Jubii, det er snart fastelavn, og så er det tid til fastelavnsboller! Men kan du heller ikke vente, kan du ligesom os tyvstarte på bageriet og lave disse fantastiske fastelavnsboller.
Denne opskrift giver 12 superlækre fastelavnsboller.
Det skal du bruge til fastelavnsboller:
50 g gær
1 dl lunkent vand
1 dl piskefløde
2½ spsk sukker
125 g blødt smør
350 hvedemel
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også: Fastelavnsboller med nougat og marcipan
Vaniljecreme:
3 dl mælk
2 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker
2 æg
2 spsk majsstivelse
1 sammenpisket æg til pensling
½ l piskefløde til flødeskum
Sådan laver du de lækre fastelavnsboller:
Rør gær med lunkent vand i en skål, til gæren er helt opløst. Tilsæt fløde, sukker og blødgjort smør. Rør godt rundt. Tilsæt mel under æltning. Ælt dejen, til den er helt glat, men endelig ikke for fast. Stil dejen til hævning cirka en halv time med et tørt, rent viskestykke henover.
Vaniljecreme:
Kog mælken op med sukker og vaniljesukker. Rør æggene sammen med majsstivelse i en skål. Hæld den spilkogende mælk over æggene under kraftig omrøring. Lad cremen køle af.
Prøv også: Fantastiske fastelavnsboller med hindbærcreme
Rul dejen ud til en stor firkant, og del den i 12 mindre firkanter på cirka 10 x 10 cm. Læg 1 spsk creme på midten af hver firkant. Klem hjørnerne godt sammen over fyldet, så dejen formes til en bolle. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir, og lad dem efterhæve en halv time. Pensl dine fastelavnsboller med sammenpisket æg, og bag dem ved 225° i 10-15 minutter.
Tag de færdigbagte fastelavnsboller ud, og stil dem på en bagerist. Pisk fløden til skum, lige inden dine fastelavnsboller skal serveres. Skær dine fastelavnsboller halvt over, og fyld dem med flødeskum. Du kan gøre dine fastelavnsboller ekstra fine ved at pynte dem med lidt glasur og drysse krymmel eller frysetørrede bær ovenpå. Lækkert!
Kilde: Isabellas.dk