Opskrift: Glutenfri chokoladekage
Hvad er gluten?
Gluten er et protein, der findes i korn som hvede og rug. Det er det, der gør din pizzabund sprød og franskbrød blødt. Men gluten kan også give dig problemer med maven, og derfor er der mange, der vælger at stoppe med at spise gluten.
Læs også: Opskrift på hjemmelavet bounty
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Hvis du tit føler dig oppustet og træt, kan det være, at du er overfølsom over for gluten. Prøv at se, om du får det bedre, hvis du i en periode undgår korn, sovs og forarbejdede fødevarer, som færdiglavede dressinger og marinader. Du kan også få lavet en test hos lægen for at finde ud af, om du er glutenallergiker.
Læs også: Opskrift på lækre alkoholfrie drinks
Glutenfri chokoladekage
Selvom du ikke er gluten-allergiker, kan du stadig have godt af at holde en lille pause fra gluten engang i mellem. Heldigvis findes der masser af lækre opskrifter på glutenfri kager og andre lækkerier. Den her glutenfri chokoladekage er klæbrig og tung på den lækreste måde, og så er den helt uden mel! Servér den glutenfri chokoladekage med lidt frugt eller en klat kold creme fraiche for at give den tunge chokoladesmag et friskt modspil. Den glutenfri chokoladekage er oveni købet meganem at lave.
Det skal du bruge til at lave den glutenfri chokoladekage:
400 gram mørk chokolade (tjek at den er glutenfri)
2 deciliter brun farin
1 deciliter almindeligt sukker
1 deciliter varm kaffe
200 gram smør
2 spiseskefulde usødet kakaopulver
6 store æg
1 spiseskefuld vaniljesukker
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en kageform med fedtstof, eller fór den med bagepapir. Bræk chokoladen i mindre stykker. Put chokoladen i en blender sammen med sukker og brun farin. Blend blandingen, indtil den har samme konsistens som fint sand.
Hæld den varme kaffe i blandingen og blend igen, indtil chokoladen er smeltet. Hvis du ikke kan lide kaffe, så kan du sagtens bruge varmt vand i stedet.
Læs også: Sund morgenmad hele ugen
Blend smør og kakaopulver i blandingen. Tilføj æg og vaniljesukker til sidst, og blend indtil dejen er helt cremet. Hæld blandingen i formen.
Bag den glutenfri chokoladekage ved 180 grader midt i ovnen i en times tid. Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en tandstik i. Hvis tandstikken er ren, når du tager den ud, er den glutenfri chokoladekage færdig.
Læs også: 4 spørgsmål om kost og sundhed
Lad den glutenfri chokoladekage køle af på en rist. Stil kagen i køleskabet et par timer, når den har fået stuetemperatur. Den glutenfri chokoladekage smager nemlig bedst efter et par timer på køl.
Yummy!
I galleriet kan du se, hvad du skal gøre, hvis du er afhængig af at snacke!