Superlækre rugklappere
Her er mit bud på den lækreste madpakke. Her får I opskriften:
Det skal du bruge:
ca. 16 stk.
400 g skårne rugkerner
300 g groft rugmel
300 g fuldkornshvedemel
4 dl vand
4 dl kærnemælk
50 g gær
1 spsk. salt
ca. 6 revet gulerødder
Sådan gør du:
Kog rugkernerne i 4 dl vand i 3 til 4 min. Sluk for blusset og put de revne gulerødder i. Rør hurtigt rundt, og lad det hele køle ned i 15 minutter. Opløs gæren i kærnemælken, som skal være fingervarm.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Når rugkernerne og gulerødderne er blevet kolde, så put gæren i. Rør godt rundt og put salt i. Bland rugmel og fuldkornsmel sammen i en skål og hæld det forsigtigt i det andet. Rør i dejen, indtil der ikke er mere synligt mel.
Dejen skal nu hæve et lunt sted i 30 minutter. Når den har hævet, så skal du hælde den ud på et bord, hvor du har strøget lidt mel ud over. Del dejen i to klumper, og rul dem til en lang pølse. Del den lange pølse i otte stykker og form dem i nogle firkanter. De skal cirka være 4 x 8 cm. Gør det samme med den anden halvdel.
Læg dem på en bradeplade og prik dem med en gaffel næsten til bunden. Lad dem hæve i 30 minutter. Når de har hævet, skal de ind i en forvarmet ovn på 175 grader. Bag dem i cirka 40 minutter. Tjek om de har fået nok ved at trykke på dem. Når du trykker på dem, må de ikke være bløde.
Jeg putter salat, kyllingebryst og peberfrugt i, og det smager utrolig godt, og så er det supersundt.
Venlig hilsen
Sabine Hansen, 14 år
Prøv også: