TikTok har talt: Her er desserten, som uden tvivl bliver sommerens største hit
Mens vejret langsomt bliver bedre og bedre og solskinstimerne så småt forlænges, nærmer sommeren sig med hastige skridt.
Og hvilken bedre måde at tage forskud på årstiden med en dessert, der er som taget ud af et sommerligt maleri - og som helt sikkert smager mindst ligeså indbydende, som den ser ud.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Har du det på samme måde, vil du helt sikkert også drømme om at sætte tænderne i en helt særligt dessert, der med over 5,5 millioner visninger allerede har taget TikTok med storm.
Der er tale om en smuk citronmousse, der lige nu hitter på platformen og har fået over 350.000 brugere med en sød tand til at give video et like.
@nurhkasim Lemon posset (serves 6) This recipe makes enough to fill 3 pretty large lemons (6 hollowed out lemon halved). I added about 2-3 tbsp to each lemon half but you can make this in small jars or ramekins. The portions are pretty small but it’s quite sweet and sour. If you’re using lemons as the serving cups, try using large lemons. Also, I think using a small spoon works best when hollowing out lemons!! The recipe is based on the lemon posset recipe by bbc good food and is inspired by @aromecassis Ingredients 200 g heavy cream (i used 37%) 75 g sugar (you can reduce it to 50 g if you’d like a less sweet dessert) 25-30 g lemon juice (i used the juice of 1,5 pretty dry lemons) 1/2 tbsp lemon zest 1 tsp vanilla Method 1)Add the heavy cream, sugar and lemon zest to a pot. Let it come to a slight simmer and let it simmer for 3-4 minutes. Makes sure it never boils, just simmmers. The color of the heavy cream will darken and it will become a bit thicker. 2)Remove from heat and add the lemon juice and vanilla and mix around. You’ll see it thicken immediately. 3)Run the mixture through a sieve to remove the lemon zest. 4)Let it chill for a minute or two. Fill your hollowed out lemons or ramekins and let it set in the fridge for 1-2 hours. #lemon #lemondessert #easydessert #fruit #italian #lemons #fyp #foryou #fypシ ♬ original sound - Nur Kasim
Og det er ikke så underligt. For udover at den cremede mousse ser overraskende nem ud at lave, så er den også serveret på en helt særlig måde, der vil få selv den mest kamerasky til at hive telefonen frem for forevige den smukke dessert.
Moussen, der er serveret i halverede og udhulede citroner med både stilk og grønne blade, er skabt af brugeren @nurhkarim, der står bag opskriftuniverset Sirup House.
Og den er ikke bare bare smuk at se på, men også nem at lave. Den består nemlig af blot fire ingredienser: opvarmet fløde tilsat sukker, citronsaft og citronskal. For ikke at glemme nogle friske og økologiske citroner til at servere desserten i.
Fordi opskriften er så simpel at lave, burde selv de mest køkkenforskrækkede kunne kaste sig over gryderne for at få den indbydende ret i hus og ovenikøbet imponere sine gæster, som sent vil glemme både synet og smagen af ren sommer.
Denne artikel blev første gang udgivet på ELLE.dk. Dette er en redigeret version.