Uventet kaffetrend hitter – og den er overraskende nem at lave
Først fik sociale medier os til at piske vores instantkaffe for at skabe en skummet iskaffe.
Senere begyndte folk på TikTok at blande espresso med appelsinjuice og fortælle om, hvor overraskende godt de to meget forskellige væsker smagte sammen.
Nu er det så en ny ingrediens, som flere kaffefans og brugere på sociale medier går i selvsving over.
For nu er det åbenbart olivenolie, der skal blandes i din latte og diverse andre kaffedrikke. I hvert fald hvis man skal tro flere entusiaster på både Instagram og TikTok, der fortæller, hvordan en sjat olivenolie i kaffen tager drikken til helt nye højder.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Helt konkret er det en skefuld olivenolie, der skal i mælken, hvorefter den skummes, varmes og mixes med espresso som du normalt kender det.
Det skulle ikke bare give din latte en silkeblød og rund tekstur, men også give kaffen en dybere og mere smørlignede smag.
@goldenbrown.coffee Olive oil latte? #goldenbrowncoffee #coffeetiktok #barista #learnontiktok #homecafe #foodietiktok #oliveoil #oliveoillatte #espreaso #coffee ♬ Volare – Dean Martin
Selv om nogle allerede delte den mere eller mindre mærkelige kaffetendens på deres profiler for noget tid siden, er det efter kaffekæden Starbucks for nylig lancerede en helt ny kaffemenu med olivenolie, at hypen for alvor er taget til.
Kædens nye menu af olivenolie-kaffe er blevet døbt Oleato, og er efter sigende inspireret af kædens direktør Howard Schultz' egen oplevelse med at spise en skefuld olivenolie hver dag, da han rejste rundt på Sicilien. Herefter begyndte han at putte den i sin kaffe, hvor smagen overraskede ham positivt, hvorfor den uortodokse kombination altså nu kan findes på Starbucks i USA og Italien.
Influencere fortæller, hvad du ikke skal købe: Her er alt, du skal vide om tendensen ‘de-influencing’
Så nu kan du åbenbart godt tilføje olivenolie til din personlige kaffestation, mens vi spændt venter på, hvad den næste ingrediens bliver, som vi skal berige eller forpurre vores kaffe med.
Artiklen blev første gang bragt på Elle.dk. Dette er en redigeret version.