kærlighed

Er du vild med en pige?

Af Stine Kærsgaard og Selma Babette Ringmann Søgaard 1. maj 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du nogensinde haft følelser for en pige? Hvis du har, så læs med her, hvor Vi Unge prøver at svare på nogle af de spørgsmål, du måske går rundt med.

Det er oftest i teenageårene, at mange oplever at være forelsket for første gang. Det er en ret ny følelse, og det er faktisk helt normalt at føle sig forelsket og/eller tiltrukket af et andet menneske - hvad end du er tiltrukket af et menneske af samme køn og/eller et menneske med et andet køn. Men hvordan føles en forelskelse? Det kan kun du svare på – for det er forskelligt fra person til person.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

For nogen opleves forelskelse blandt andet som:

  • Sommerfugle i maven.
  • At de rødmer eller bliver generte, når de er sammen med den person, de er forelsket i.
  • At deres hjerte banker ekstra meget, når de tænker på personen.
  • At de hele tiden har lyst til at være sammen med personen.
  • At de synes, personen er den sødeste i verden.
  • At de bliver helt varme i kroppen, når de tænker på personen eller er sammen med personen.

Men forelskelse kan også oplevelse på helt andre måder, og det er kun dig, der kan mærke efter, om du er forelsket.

Læs også: Hvordan ved jeg, om jeg er lesbisk?

At være forelsket kan være megadejligt, men det kan også både være hårdt og forvirrende. Er du pige og oplever du, at du har følelser for piger, så læs videre her.

Er du til piger?

Det er meget forskelligt, hvornår og hvordan man finder ud af, hvad og hvem der tænder og tiltrækker en. Mens nogle allerede finder ud af det, når de er børn, er der andre, hvor det går længere tid. Men fælles for mange er, at det kan opleves som en stor lettelse at blive klogere på sin seksualitet.

Afklaringen kan nemlig give svar på en masse spørgsmål og forklarer nogle tanker og følelser, som du måske har gået med uden at vide, hvad de egentlig betød.

For mange kan disse følelser og tanker være noget, man lige skal vænne sig til, for seksualitet, følelser og kærlighed kan være meget overvældende lige meget, hvilket køn man er tiltrukket af. Det er derfor vigtigt, at du ved, at det er helt normalt at skulle vænne sig til sin seksualitet, før man kan hvile fuldstændig i sig selv og i den.

Måske bliver det lettere for dig at omfavne dine følelser, hvis du:

  • Minder dig selv om, at du er lige som du skal være - og at du omgås med folk, der fortæller dig det samme.
  • Fortæller dine følelser til nogle, du er fortrolig med og stoler på, fordi det kan være en enorm lettelse at få det sagt højt.
  • Snakker med andre, der har de ligesom dig. Måske har de nogle gode råd til, hvordan du ”springer ud” - hvis det altså er det, du gerne vil. Man behøver nemlig ikke at "springe ud" - man skylder nemlig ikke nogen at gøre sin seksualitet 'officiel' eller offentlig.
  • Lære dig selv og din seksualitet bedre at kende ved at eksperimentere med dig selv og din krop. Du kan også prøve at lære mere om din seksualitet på nettet eller undersøge den i popkulturen. Måske finder du ud, at din yndlingsstjerne også er til piger? Det er nemlig rigtig rart med rollemodeller, og der findes rigtig mange af dem. De fleste af dem har sikkert stillet sig selv mange af de samme spørgsmål, som du måske står med nu.

Psst.. Hvis du har lyst til at tale anonymt med en professionel om sex, din seksualitet, dit køn eller nogle helt andre tanker, kan du skrive til Sexliniens chat hver dag fra kl. 15:00 til 19:00.

Læs også: Er du i tvivl om din seksualitet?

I galleriet kommer Vi Unge med bud på, hvordan du kan "springe ud", hvis det altså er noget, du har lyst til.

Hjælp!Hvordanspringerjegudsomhomoseksuel

Som det første skal du acceptere dig selv. Nogen er til drenge og andre er til piger og uanset, hvad du er til, så er det helt normalt. Det kan være svært at fortælle om sin seksualitet, hvis man ikke selv har accepteret, at det er en naturlig del af en selv.
Det kan være en god idé at starte med at fortælle en superfortrolig veninde, at du er til dit eget køn. På den måde kan du ’øve’ dig lidt, inden du skal fortælle flere om det. Det kan også være, at du har et vildt godt forhold til en af dine bedsteforældre - så længe det er en, som du ikke føler, der vil dømme dig.
Når du vælger at fortælle dine nærmeste om din seksualitet, skal du selvfølgelig stå ved det, du siger. Det nytter ikke noget, at du lader dig påvirke af en negativ kommentar og pludselig trækker i land. Vær afklaret med, om du er homoseksuel eller måske biseksuel, inden du fortæller alle om det.
Måske ville det være rart for dig at snakke med nogen, som har været i samme situation. Du kan også surfe lidt rundt på LGBT Danmarks hjemmeside, hvor der blandt andet er rådgivning til forskellige svære situationer – eller bare situationer, du kan komme ud for generelt. Du kan også ringe til LGBT Danmark, hvis du bare har brug for at snakke anonymt med en om din seksualitet.
Hvis du har besluttet dig for, at tiden er inde, og du vil fortælle dine forældre eller veninde, at du er homoseksuel, er det en god idé at overveje tidspunktet. Ikke til punkt og prikke, men tænk over, om din far for eksempel er på vej ud ad døren. Det vil være rarest for alle, at I har tid til at snakke det igennem og ikke presses af en deadline.
Den mest simple måde at fortælle om din seksualitet er også den sværeste, for det er nemlig at være ærlig. Tag en snak med dine forældre eller dine veninder, hvor du forklarer, at det, som er naturligt for dem, ikke er naturligt for dig. Det kan også være en god idé at fastslå, at du ikke ønsker særlige hensyn, men at de skal betragte dit forhold som alle andres forhold.
Du skal aldrig føle dig presset til at fortælle om din seksualitet. Du skal først fortælle om det, når du er klar. Der er rigtig mange, der først springer ud midt i 20’erne eller senere. Det er overhovedet ikke unormalt at være lidt i tvivl – og bare fordi du går med nogle tanker om det, behøver du ikke dele det med nogen, hvis du ikke har lyst.