Gode nyheder! Du bliver faktisk både klogere og dygtigere af de sociale medier. Se her, hvordan det hænger sammen.
Sender du masser af søde sms'er til dine veninder? Kommenterer du på artiklerne her på viunge.dk? Tweeter, Facebooker eller blogger du? Så er der rigtig gode chancer for, at du er bedre til at læse og skrive end gennemsnittet!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
En ny undersøgelse, som Englands undervisningsministerium har lavet, viser nemlig, at unge, der er meget aktive på de sociale medier, er betydeligt bedre til at stave, læse og formulere sig på skrift end de af deres jævnaldrende, der ikke bruger så lang tid på nettet.
Så næste gang din mor siger, at du skal logge af, så kan du jo fortælle hende, at unge, der ikke bruger internettet, er langt bagefter deres klassekammerater, når det gælder stavning, grammatik og læsehastighed. Og det er ikke bare noget, du finder på! Det er bekræftet af selveste Oxford University og Englands Undervisningsministerium. Bum bum!
Fåmodtilatrækkehåndenopiklassen
Hvis du kigger rundt i din klasse, kan du se, at I alle sammen er vidt forskellige. Derfor vil I helt naturligt have forskellige meninger om rigtig mange ting. I vil også forstå jeres lærers ord på forskellige måder og derfor have brug for at stille forskellige spørgsmål. Tro på dig selv, når der er noget, du ikke forstår og spørg – det er helt okay, at din sidemand måske allerede forstår det.
Hvis du har styr på dine ting, vil du opleve, at du har mere lyst til at deltage i timen. Når du har læst dine lektier, kan du helt sikkert svare på mange flere spørgsmål – og det kan altså være en stor selvtillidsbooster
Når man frygter at fejle i en bestemt situation, er det ofte fordi, man tidligere har haft en dårlig oplevelse i en lignende situation. Selv om det ikke er spor nemt, skal du huske på, at det er menneskeligt at fejle. Nogle gange skal man bare op på hesten igen!
Det bliver meget nemmere at deltage aktivt i timerne, hvis du sætter dig i den forreste del af klassen. Du er tættere på læren, og det vil derfor føles som en mere naturlig samtale. Hvis du sidder nede bagved, kan det for nogle føles meget overvældende, at alle klassekammerater kigger på en.
Du kan også prøve at lave små aftaler med dig selv. Måske skal du love dig selv, at du rækker hånden op hver gang, du kender svaret – man bliver jo alligevel ikke valgt hver gang. Eller måske skal du sige til dig selv, at du minimum skal stille et spørgsmål om dagen. Så kan du langsom skrue op, så du til sidst er tryg ved at stille spørgsmål, når du er i tvivl.
Hvis du lytter til de andre, som stiller spørgsmål i klassen, vil du se, at du ikke er den eneste, der er i tvivl i timerne. Det er også meget nemmere at blive en del af en debat, hvis man har hørt de andres mening om emnet – så man for eksempel ikke gentager de andre.
Husk, at dine veninder i klassen har din ryg. Hjælp dem i svære situationer, så de også hjælper dig, hvis du føler dig usikker lige pludselig. Tæl til ti og ræk hånden op!