Gode råd til den mundtlige eksamen
Hvis du er nervøs for eksamen, så er du langt fra den eneste. Frygten for, at man kommer op i lige præcis det emne, som man ikke har styr på, eller at man går helt kold til eksamen, skræmmer de fleste. Derfor har vi samlet en bunke gode råd til den mundtlige eksamen:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Forbered dig
Selv om det er dødkedeligt, så læs alligevel op til eksamen. Du vil være langt mindre nervøs til eksamen, hvis du har forberedt dig.
Få et overblik
Lav en oversigt over alle de emner, du skal op i, og skriv så nogle stikord ned til hvert emne. På den måde har du et par ord knyttet til hvert emne og derfor altid et eller andet at sige til eksamen.
Øv dig
Det er en supergod øvelse at fremlægge foran andre. Du synes måske, det er akavet, men det gør altså, at du er mere klar til eksamen. Du kan fremlægge foran din veninde, dine forældre eller måske bare din kat. Det vigtigste er, at du får sat nogle ord på emnerne, inden eksamen.
Tag det som det kommer
Husk på, at eksamen ikke er livets store prøve. Læren skal jo egentlig bare tjekke efter, at du har fulgt med i timerne, og det er jo stort set det, eksamen handler om. Og skulle du nu dumpe, så husk på, at man jo ikke kan være lige god til alting.
Det er okay ikke at vide alt
Der er ikke noget galt i at sige, at du ikke ved det, når læren spørger dig om noget. Det behøver slet ikke at betyde, at du ikke består eksamen. Måske afprøver læren dig bare for at se, hvor superklog du er på området.
Du må gerne være nervøs
Det er helt okay at være nervøs, og det viser også læren, at du går op i det. Så accepter, at du er nervøs, og at du kommer til at vrøvle under eksamen. Det er helt naturligt.
De vil dig det bedste
Husk på, at hverken læren eller censoren er ude på at jorde dig. Hvis du dumper, så er det jo faktisk også et tegn på, at læren ikke har undervist dig godt nok!