Bag ”Sex and the City”-pies fra ”Den store bagedyst”
Mums! Man bliver bare så lækkersulten af at se flotte kager i fjernsynet, og det var ikke nogen undtagelse, da Liv, der senere vandt fjerde sæson af ”Den store bagedyst”, bagte sine ”Sex and the City”pies i programmet. Nu er der kommet en bog med de lækreste opskrifter fra alle fire sæsoner af ”Den store bagedyst”, og vi har været så heldige at få fingrene i Livs opskrift på SATC-kagerne, der også er med i bogen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Læs også: Nutella-kage med kun to ingredienser
Opskriften på "Sex and the City"-pies er fra:
”Den store bagedyst – alle de bedste opskrifter”
Lindhardt og Ringhof
199,99 kroner
Læs også: Glutenfri chokoladekage
SEX AND THE CITY-PIES
50 stk.
Det skal du bruge:
Mørdej
750 g hvedemel
250 g flormelis
375 g smør
2½ æg
Mazarinmasse
400 g marcipan
125 g sukker
75 g smør
2 store æg
Blåbærcreme
375 g blåbær
2+2 økologiske citroner
5 spsk. sukker
korn af 2 vaniljestænger
3 tsk. majsstivelse
375 g flødeost (enten Philadelphia eller mascarpone)
5 spsk. sukker
250 g fløde
Chokoladeblade
300 g god chokolade
spiselig guldspray
Sådan gør du:
Mørdej
Ælt alle ingredienser hurtigt sammen med hænderne til en ensartet masse. Stil mørdejen i fryseren i 15 minutter i 3 poser uden på hinanden. Rul dejen ud, og udstik med en blomsterudstikker. Kom den i dine minimuffinforme. Husk kun at bruge hver anden, da bladene jo skal stikke udover, så de får en mere livagtig effekt.
Mazarinmasse
Ælt marcipan og sukker sammen med hænderne. Ælt smørret i lidt ad gangen. Ælt ligeledes æggene i lidt ad gangen. Kom en lille portion i bunden af hver blomst. Bag dem ved 170 grader i en varmluftsovn i ca. 15 minutter, eller til de er let gyldne. Lad dem køle af, og drys derefter en lille smule flormelis igennem en sigte over dem.
Blåbærcreme
Kog blåbærrene sammen med saften fra 2 af citronerne inklusive den revne citronskal, sukker og vaniljekorn, indtil bærrene er møre – brug eventuelt en stavblender, hvis bærrene fortsat er for store. Rør majsstivelsen sammen med lidt vand, og kom det i blåbærmassen. Kog igen blåbærmassen op hurtigt, og lad den køle af i 3 poser i fryseren. Pisk flødeosten sammen med det resterende sukker og de sidste 2 citroner inklusive revet skal. Pisk osten sammen med blåbærmassen, indtil det hele bliver cremet. Pisk fløden, og vend den sammen med flødeost-blåbær-massen. Kom massen i en sprøjtepose med en rund tylle. Sprøjt ned i hver blomst, så der danner sig en rund kugle, som forestiller blomstens midte.
Chokoladeblade
Temperer din chokolade. Når din chokolade er tempereret, tag en lille spids kniv og dyp den i chokolade. Kom derefter chokoladen på dit kageplast i en forholdsvis hurtig bevægelse. Lav først 25 blade, og kom dem derefter i en form, så de får et ensartet buk. Gør efterfølgende det samme med dine sidste 25 blade. Kom dem på køl, så de får et kuldechok. Hvis de er tempereret korrekt, vil de nemt falde af kageplasten og holde formen, når du tager kageplasten ud af formen. Tag nu din spray, og spray halvdelen af bladet, så det får et strejf af guld. Læg forsigtigt et blad på hver af dine blomster, så det ser ud, som om et blad er fløjet fra blomsten og landet oven på den.
Tjek galleriet for madbilleder, der giver mange likes på Instagram!