Superlækre hjemmelavede påskeæg
Åh, hvor kan vi bare ikke få nok af påske! Dels er der en lang og lækker ferie, og dels bliver det igen tid til at spise en masse påskeæg. Og hvorfor ikke lave dem selv? Her får du flere forskellige idéer og opskrifter til hjemmelavede påskeæg.
Læs også: Lav lækre romkugler med venindenre
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Hjemmelavede påskeæg med marcipan og nougat
Ingredienser til ca. 15 påskeæg:
200 g marcipan
100 g nougat
200 g chokolade - to slags: lys, hvid eller mørk.
Krymmel af eget valg
Sådan gør du:
Skær din marcipan og nougat ud i cirka 15 stykker og tril dem til kugler. Skær marcipankuglerne midt over, tryk lidt ned i midten, og fordel din nougat i fordybningerne. Tril det herefter til kugler igen - gerne i en form, der ligner et æg, så det bliver rigtig påskeæg-agtigt. Smelt herefter din chokolade af eget valg og tril kuglerne i det. Lad chokoladen stivne, hvis din pynt ikke kræver, at chokoladen er våd imens.
Pynt til hjemmelavede påskeæg:
Du kan pynte dine hjemmelavede påskeæg på mange, flotte måder. Brug for eksempel en anden chokoladevariant end den, kuglerne er trillet i, til at smelte ud over påskeæggene i nogle flotte striber.
Læs også: Opskrift: Friske ispinde
Du kan også pynte nogle af dem med noget fint krymmel. For eksempel flerfarvet krymmel, kokos eller en lækker variant med nødder.
Frugtpynt
Mangler du nogle flotte farver til dine påskeæg, kan du også bruge frugtskal som pynt. Brug for eksempel økologiske citroner, appelsiner eller lime og riv skrallen i nogle små, fine lag og kom den på dine påskeæg, mens chokoladen stadig er varm, så det sætter sig fast.
Smag og behag
Vil du gerne have dine påskeæg til at smage af andet end marcipan og nougat, kan du også prøve med lakridspulver eller karamel. Du kan udskifte din nougat med flydende karamel til at fylde æggene med, eller bare rulle dine hjemmelavede påskeæg i lakridspulver, inden du dypper dem i chokolade.
Rigtig god påske!