Er du en af dem, som ofte falder af på den efter en måned, når vi snakker om træning? Eller måske endda en uge? Så læs med her!
Hvis du gerne vil forblive trænings-motiveret, handler det først og fremmest om ikke at tænke træning som en pligt. Begynder din træning først at være et bump på vejen, som skal overstås, kan du være helt sikker på, at du vil falde af på den.
Hvis du vil blive ved med at holde motivationen oppe, handler det om at gøre træningen til en livsstil. Det skal give mening i dagligdagen og gøres til noget, du slet ikke kan undvære!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Nogle elsker at danse og lave en fed koreografi, andre elsker at løbe lange ture med musik i ørerne, og så er der dem, som elsker holdsport som håndbold, basket eller fodbold.
Der findes motionsformer til alle mennesker – så der er faktisk ingen undskyldninger. Det handler bare om at finde ud af, hvad man synes er fedt!
Start med at klikke dig igennem galleriet her, og bliv inspireret til, hvordan du kan forblive træningsmotiveret:
Yay!Forblivmotiverettiltræning
Det er faktisk ikke alle, der har muligheden for at dyrke motion. Nogle har for eksempel skader, der gør, at de ikke kan træne. Hvis du har muligheden for det, så begynd at se det som et privilegium – du kan gøre noget supergodt for din krop og dit humør. Så hvorfor lade være?
Foto: Shutterstock
Hvis du skal forblive motiveret, er det som sagt superafgørende, at du finder en træningsform, som passer til dig. Start med at overveje, om du bedst kan lide at træne alene, eller om du er mere til holdsport. Det vigtigste er, at det er noget, du ser frem til og nyder, mens det står på.
Foto: Shutterstock
Mange mennesker har det med at gå ”all in”, når de først beslutter sig for at komme i god form. Men det er faktisk en dårlig idé, for lægger du for hårdt ud, er der en stor risiko for, at du falder af på den. Sæt realistiske mål, og træn ikke mere, end hvad din krop kan holde til! Hvis du ikke er vandt til det hårde pres, kan du også risikere skader. Og det er virkelig dumt!
Foto: Shutterstock
Noget der med garanti kan pifte din træningslyst op er gode playlister. Hvis du for eksempel elsker at løbe, kan det blive helt meditativt, hvis du samtidig hører god musik imens. Så kan du ovenikøbet også holde dig opdateret med alle de nyeste hits fra dine idoler – ret smart!
Foto: Shutterstock
Selvom du måske ikke lige har allermest lyst til at bruge din lommepenge på træningstøj, er det faktisk ikke en dum idé at invistere (eller ønske dig) noget lækkert træningstøj. Hvis du føler, du ser tjekket ud i et par tights eller har et par gode løbesko, fremmer det altså virkelig trænings-gejsten! Bliver du mere professionel indenfor dit område, kan du også begynde at investere i mere avanceret udstyr. Husk dog ikke at gå ud at købe en masse dyrt udstyr til en bestemt sport, før du er sikker på, du synes om den!
Foto: Shutterstock
Hvis du føler, du bliver ved med at falde af på træningen, så før eventuelt træningsdagbog. I starten af ugen kan du skrive dage og tidspunkter ned, så du præcis ved, hvad og hvornår du skal træne. For nogle vil det gøre, at de føler sig mere forpligtede til det, når det er skrevet ned, og det vil også blive lettere for dig at planlægge aftaler udenom træningen.
Foto: Shutterstock
Hvis du er et konkurrencemenneske, så find en sportsgren, hvor du enten skal konkurrere med dig selv (for eksempel din egen løbetid) eller med dine træningskammerater. Hvis du HADER at tabe, vil du med garanti øve dig en masse – og så kommer træningsmotivationen helt af sig selv!
Foto: Shutterstock
Et sidste råd kan være at gøre træningen til en social ting. Prøv for eksempel at lave trænings-aftaler med din veninde. På den måde forpligtiger I jer til at møde op, og det er ikke lige så let bare at blive liggende på sofaen, når der står en og venter…