gyserfilm
Film & serier

Gyserfilm vs. virkelighed

Af Marie Søndergaard 19. oktober 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der sker jo så mange ting i gyserfilm, som helt seriøst ALDRIG ville ske i virkeligheden. Kan du genkende de her situationer?

Er du også en af dem, som er helt vild med gyserfilm? Så har du nok også tænkt over, at der nogle gange sker nogle ret platte ting i de uhyggelige film, som jo aldrig ville ske i virkeligheden. Vi har listet nogle af situationerne op herunder:

1.

Gyser: Der lyder en virkelig mærkelig lyd ude fra haven. Først tænker du ikke nærmere over det, men da lyden kommer igen, går du selvfølgelig lige ud og tjekker, hvor verdens mest uhyggelig lyd mon kom fra.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

IRL: HVAD VAR DET?!?! OMG! MOAR! Du går jo IKKE ud og ser, hvad det var, for du er i gang med at gemme dig under dynen i stedet.

Læs også: 10 faser, du går gennem, når du ser gyserfilm

2.

Gyser: Der er en morder på fri fod, og selv om dig og dine venner nok ret sandsynligt er stærkere som gruppe, så bliver I lige nødt til at splitte jer op for at få tjekket, at der er fri bane i hele huset.

IRL: Seriøst, hvem har lyst til at være alene og forlade sine venner, når der er en kæmpe risiko for, at morderen hopper på dig, når du ikke har nogen til at hjælpe dig? DUMT!

3.

Gyser: Dine venner forsvinder sporløst lidt efter lidt, og ja, det virker da lidt underligt, men alligevel fortsætter din hverdag jo, som den altid har gjort, for du skal jo i skole – og dine forældre lader dig jo også stadig være alene hjemme.

IRL: Det ville altså være en virkelig stor nyhed, hvis teenagere pludselig forsvandt eller blev myrdet af en creepy morder, så din by ville nok være på den anden ende, og dine forældre ville låse dig inde på værelset.

4.

Gyser: Du skal på hyttetur med dine venner og veninder, så hvor tager I hen? I lejer da det mest uhyggelige træhus langt ude i skoven af en mystisk, ukendt mand, og mens I er der, bliver det seriøst uvejr, så I ikke kan forlade hytten på nogen måde.

IRL: I låner mosters hyggelige luksus-sommerhus, og I har jeres forældre på speed dial, hvis der nu skulle ske noget – som at spaghettien brænder på, eller at der kun er koldt vand i bruseren. Udenfor skinner solen fra en skyfri himmel.

Læs også: Derfor elsker du at se gyserfilm

5.

Gyser: En morder er efter jer, men problemet er, at I ikke kan få hjælp på nogen måde, for I befinder jer et sted, hvor der er absolut intet signal på mobilerne. Bare ærgerligt.

IRL: Som om man ville udsætte sig selv for at tage et sted hen, hvor man ikke kan sende snaps til sit crush eller en SMS til sin mor for at fortælle, man er okay.

6.

Gyser: Du sidder og stirrer ud i luften med et tomt blik, og den skumle musik i baggrunden bliver højere og vildere, så man kan være helt sikker på, at der snart sker noget seriøst uhyggeligt. Du gisper.

IRL: Du sidder og stirrer ud i luften med et tomt blik, mens lyden af naboens græsslåmaskine bliver højere og højere, da den kommer tættere på. Du gaber.

Herunder kan du læse facts om Halloween, der jo er perfekt anledning til at se gyserfilm!

AltduskalvideomHalloween

Halloween, der også kaldes Allhalloween, All Hallows' Eve og All Saints' Eve, bliver fejret hvert år den 31. oktober.
Shutterstock
Ordet ”Halloween” blev første gang brugt tilbage i 1745 af kristne.
Shutterstock
Den 31. oktober er den første af tre sammenhængende dage, der er dedikeret til at huske de døde.
Shutterstock
Nogen mener, at grænsen mellem vores verden og livet efter døden bliver mere utydelig i de tre dage, og derfor begyndte man i gamle dage at bære masker, så man ikke ville blive ”fundet” af en død sjæl.
Shutterstock
”Trick or Treat”, hvor især børn går fra dør til dør og beder om slik, siges at stamme fra en gammel engelsk tradition, hvor gadekunstnere gik fra netop dør til dør for at optræde. ”Trick or Treat” blev første gang set i USA i 1930’erne, og meningen er, at man laver ballade, hvis man ikke får slik.
Shutterstock
Selve udklædningen omkring Halloween så man første gang i Skotland i slutningen af 1900-tallet. Først var det mest almindeligt at klæde sig ud som noget overnaturligt, men nu er det også meget normalt, at man forestiller superhelte, filmkarakterer og andre i den stil.
Shutterstock
I Danmark plejede vi at holde allehelgensaften dagen før den første søndag i november. Det er dog flere hundrede år siden, at den dag blev afskaffet, og nu er vi så begyndt at fejre efter den amerikanske tradition den 31. oktober.
Shutterstock
Det er ikke helt klart, hvor traditionen med at skære i græskar stammer fra, men nogen siger, at det er fra en gammel historie om bondemanden Jack, der altid drillede Djævlen, som straffede ham ved at få Jack til at vandre rundt med et stykke brændende kul. Jack lavede en majsroe om en til lygte, så han ikke ville brænde sine hænder, og det er så senere blevet til et græskar.
Shutterstock
Man forbinder tit farverne orange og sort med Halloween. Orange er et symbol på efterår og høst, mens sort er et symbol på død og mørke.
Shutterstock
Engang troede piger fra Skotland, at de ville se et omrids af deres fremtidige mand, hvis de hang lagner foran pejsen på Halloween. Andre troede, at de ville se ham, hvis de kiggede i et spejl, mens de gik ned ad en trappe, når det var Halloween.
Shutterstock
En gammel historie siger også, at hvis man tager sit tøj omvendt på og går baglæns på Halloween, vil man se en heks, når klokken slår midnat!
Shutterstock

Læs mere om