Kom helt tæt på Jalal fra ’Macho’: ”Jeg følte mig fanget i den forkerte krop”
I årevis gik Jalal og gemte på en hemmelighed. En hemmelighed, som fyldte ham med dårlig samvittighed og skam, og som potentielt kunne få store konsekvenser for hans liv. Men nu er han færdig med at leve en løgn.
26-årige Jalal er nemlig transkønnet, og i den nye dokumentarserie ’Macho’ på DR3 følger man hans kamp for at blive den mand, som han altid har drømt om at være, så han kan være den bedste udgave af sig selv. Læs hans historie her.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
I ’Macho’ fortæller Jalal, at han altid har følt sig forkert i den krop, han er født i. Som han blev ældre, blev den følelse kun stærkere, og til sidst valgte han at stikke af fra sit liv i Gellerupparken for at tage på sin rejse, hvor han skulle finde ud af, hvordan han kunne blive den mand, han altid har følt sig som indeni.
I dag lever Jalal som en transkønnet mand, og i den nye dokumentarserie ser man ham kæmpe med alle de dilemmaer, han har stået overfor på sin rejse mod at være sit sande jeg.
Vidste han var anderledes
Da Jalal voksede op i Gellerupparken sammen med sin religiøse familie, var han kendt som familiens yngste datter, Dalal.
I programserien hører man Jalal fortælle, at han altid har vidst, at han var anderledes. Følelsen af, at han ikke følte sig tilpas i den krop, han blev født i, og de forventninger, der var til ham, sad dybt i ham. Alligevel var det svært at beskrive disse følelser, fordi han ikke selv forstod dem.
LÆS OGSÅ: Harry Styles tager internettet med storm: Se hans nye look her
- Jeg kunne ikke sætte ord på det, men jeg var ikke som de andre piger, fortæller Jalal til DR.
Det var først da han blev ældre, at han begyndte at forstå, hvad det betød, at han følte sig fanget i den forkerte krop. Efter hormonbehandlinger og operationer lever Jalal i dag som mand i den helt rigtige krop, som han selv beskriver det.
Nyt syn på kønsroller
Noget af det, Jalal stadig kæmper meget med, er hvad det vil sige at være en ”rigtig” mand. Han er nemlig vokset op i en familie, hvor traditionelle kønsroller betød alt. Derfor har han haft svært ved at acceptere, at kønsroller ikke nødvendigvis behøver at være adskilte.
LÆS OGSÅ: Q&A: Bliv klogere på køn
- Min mor var af en ældre generation og opdragede os på den måde, hun selv var opdraget på, hvor der blev gjort klar forskel på piger og drenge. Det vil sige, at den manderolle, jeg kendte til, var den, jeg så hos mine storebrødre, hvor der var en klar mande- og kvinderolle, fortæller han til DR.
Det er især forholdet til hans kæreste, Mie, der har udfordret denne tankegang. For Mie er det nemlig helt naturligt, at der ikke er forskel på mænd og kvinder i hjemmet.
Derfor har Jalal kæmpet meget, når han for eksempel er blevet spurgt, om han vil tage opvasken eller lave aftensmad. Det har især givet ham flashbacks til dengang, verden stadig betragtede ham som en pige, og han husker på, hvilke krav der blev stillet til ham, bare fordi han ikke havde samme køn som sine brødre.
Det har derfor taget ham lang tid at acceptere, at det også er helt okay for ham at vise følelser og lave stereotypiske ”kvindeting”, selvom han er en mand.
Særligt forhold til mor
I dokumentarserien er det tydeligt, at Jalal har et nært forhold til sin mor, som på trods af sit traditionelle syn, accepterede hans sande jeg, indtil hun gik bort i 2020. Faktisk var det endda hans mor, som navngav ham, da han blev ”genfødt”, som han selv beskriver det, og det er en historie, der er meget særlig for Jalal.
- Hun sagde: "Jeg kaldte på dig i nat. Men jeg kaldte dig ikke Dalal. Jeg kaldte dig Jalal", fortæller han om den helt specielle episode.
Store drømme om fremtiden
Jalal er nu det sted i hans liv, hvor han længe har ønsket at være. Et sted, hvor han er 100% sig selv og ikke skal leve op til andres forventninger hele tiden. Nu har han en stor drøm om, hvad han vil med sin fremtid: Han vil få folk til at grine.
Derfor har han store ambitioner om at blive komiker, så han kan leve af at stå på en scene og underholde andre.
LÆS OGSÅ: Jesy Nelson efter chokerende Little Mix-exit: ”Jeg er endelig fri”
- Jeg bruger det som terapi. Jeg snakker og joker om noget meget personligt, og også alvorligt, men gør det på en sjov måde, så det ikke bliver så tungt.
Se et klip fra ’Macho’ her:
Alle fire afsnit af ’Macho’ kan ses lige nu på DRTV.