Mit liv

Få gang i dagbogs-skriveriet

Af Stine Kærsgaard 31. marts 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der er mange gode grunde til at skrive dagbog. Læs selv her!

Når du skriver dagbog, får du reflekteret over en masse ting. Du får afløb for de tanker, som du ellers godt kan gå og bekymre dig om.

Har du overvejet at begynde skrive dagbog, men ved du ikke helt, hvordan du skal komme i gang med det? Vi giver dig et par tips til hvordan, du kommer godt i gang i galleriet her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvorfor skriver folk dagbog?

Netop fordi dagbogsskriveriet kan hjælpe dig med at komme af med en masse tanker og bekymringer, skriver mange mennesker dagbog lige inden, de går i seng, da de dermed får ro i hovedet og sover bedre. Andre mennesker gør det, når de har større bekymringer, og nogle gør det bare til en lille hyggelig ting, når de er på ferie, som hjælp til at kunne huske alle de sjove oplevelser, de har haft!

Læs også: Skriv dagbog på nettet

Lige meget hvad dit formål er, er der faktisk mange gode grunde til at finde en smuk dagbog frem (hvis den er flot at se på, bliver du mere motiveret), spidse blyanten og skrive dine tanker ned.

Læs også: 10 ting, du kan dele med din dagbog

Godedagbogstips

Når du skal i gang med at skrive, er det en god idé bare at skrive det, der falder dig ind og så lade som om, at din dagbog kender dig rigtig godt. Hvis du skal starte forfra, hver gang du begynder på skriveriet og skal give en masse detaljer om, hvem de personer, du skriver om, er, så er der risiko for, at det vil kede dig i længden. Lad som om at din dagbog kender dig og træng ind til kernen af det, du gerne vil fortælle om. Prøv også at glemme alt om skønskrift og stavning. Bare skriv løs!
Da du oftest vil fortælle alle dine hemmeligheder videre til din dagbog, er det en god idé at have en lås på den eller gemme den godt væk, så ingen andre end dig selv får fingrene i den.
Vælg en dagbog med en masse sider, så skal du ikke skifte den ud hele tiden.
Hvis du er vred på din veninde, og du ikke føler, at du kan sige, hvad der går dig på til hende, så kan du altid dele det med din dagbog. Ved først at fortælle det til din dagbog, når du ind til sagens kerne og vil blive mere klar over, hvad og hvordan, du skal sige tingene til din veninde.
Hvis du har kærestesorger, hjælper det rigtig meget at skrive dagbog. Nogle gange kan det også hjælpe at skrive de sms-korrespondenser ned, du har haft med din flirt, hvis du ikke forstår, hvad der skete mellem jer. Når du så læser den efter et halvt års tid, vil du kunne se tingene fra et andet perspektiv og være klogere på dig selv og dine egne følelser og reaktioner.
Hvis du lader alle dine tanker og følelser komme ud, så bliver du måske mere klar over, hvorfor du tænker og føler, som du gør. Det er en god ting at være bevidst om, da du på den måde også kan lære at sige fra og undgå at overskride dine egne grænser.
Du kan samle alle dine minder og gode oplevelser ét enkelt sted, når du skriver dagbog. Nogle vil have lyst til at finde de gamle dagbøger frem om nogle år, mens andre har det bedst med aldrig at læse det, de skriver, igen.

Læs mere om