Måske er du en af dem, som går og prøver at håndtere dine forældres skilsmisse. Her er nogle gode råd til at komme godt igennem det!
Artiklen er skrevet af Laura Grooss.
Mange unge er kede af det, fordi deres forældre går fra hinanden. Lige pludselig sker der mange forandringer, og det hele kan være svært at vænne sig til, men der er mange muligheder for hjælp, og her er vores seks bedste råd:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
1. Start med at snakke med dine forældre om det. Det er vigtigt, at både du og de får mulighed for at forklare, hvilke følelser I går med, og I får planlagt, hvordan det hele skal fungere, når de ikke længere bor sammen.
2. Find en hobby eller sport at gå op i. Det kan være rart at have en ting, der får dig til at slappe af og glemme de ubehagelige situationer, der kan følge med en skilsmisse.
3. Hvis du har søskende, kan det være en god idé at tale med dem om det. De har det sikkert på samme måde som dig.
4. Nogle får det bedre ved at skrive dagbog. Det kan være en rigtig god måde at komme ud med tingene på, hvis man ikke er klar til at fortælle nogen om det.
5. Hvis du går og er ked af det i skolen, så undgå at lade dine sårede følelser eller vrede gå ud over andre. Prøv i stedet at forklare din lærer og klassekammerater, hvad der sker, så de bedre kan forstå dig.
6. Måske har du en god veninde, der har været det igennem før. Hun vil helt sikkert gerne hjælpe dig eller lytte, hvis det er det, du har brug for.
I galleriet kan du læse, hvordan du slipper for irriterende forældre!
Slipforirriterendeforældre
Dine forældre er nysgerrige og vil gerne vide, hvad der sker i dit liv. Hvis du vil undgå at blive udspurgt hele tiden, så kom dem i forkøbet, og fortæl dem, hvad du laver. Du behøver jo ikke at fortælle alt - hvis du snakker meget om dine veninder og fortæller sjove historier fra skolen, så spørger de måske ikke så meget til det med kærester.
Foto: Shutterstock
Fortæl dem, at du meget gerne vil høre deres mening, men at du også har brug for at tage dine egne beslutninger en gang imellem, så du kan øve dig i at tage selvstændige valg. Dog må du huske på, at det i sidste ende er dem, som bestemmer, hvis du er under 18 år – der er ikke noget at gøre!
Foto: Shutterstock
Lav en aftale med dem om, hvornår du skal være hjemme, og husk altid at overholde den! Det er supervigtigt, at dine forældre stoler på dig, og det vil også bare gøre, at du får lov til flere ting.
Foto: Shutterstock
Selv om du godt kan tænke selv, så er det en god idé at spørge dine forældre til råds engang imellem. Måske kan du bruge deres råd, og ellers bliver de bare glade for, at du gerne vil høre deres mening.
Foto: Shutterstock
Det kan ikke undgås, at I bliver uvenner engang imellem, men det hjælper altså ikke at smække med døren eller at råbe ad dem. Så bliver de bare endnu mere gale, og der kommer megadårlig stemning, som ingen kan holde ud.
Foto: Shutterstock
Hjælp til med at gøre rent, støvsuge, vaske op og så videre engang imellem. De vil synes, at deres teenagedatter er noget så sød. Og helt ærlig … det er vel kun på sin plads?
Foto: Shutterstock
Hvis du har en anden mening end dem, så forklar dem stille og roligt, hvorfor du synes noget andet. Drop den der med, at "alle de andre må godt". I de fleste tilfælde virker den altså slet ikke! Spørg dem i stedet om, hvad deres begrundelse er for, at du ikke må. Og igen, hvis du har fået et klart svar, så husk at respekter det.
Foto: Shutterstock
Dine forældre bestemmer over dig, indtil du er 18 år, og selv om det er vildt nederen, så er det nu engang sådan. Prøv derfor at sætte dig i deres sted. Måske sætter de nogle regler, fordi de er bange for, at der skal ske dig noget.
Foto: Shutterstock
Fortæl dem, at du godt ved, at de vil dig det bedste, men at du også har brug for at prøve nogle ting og finde ud af, hvem du er. De har jo også selv været unge og syntes sikkert også, at deres forældre var rigtig irriterende. Med åbenhed og forståelighed kommer du langt!