hårfjerning permanent
Skønhed

Hårfjerning - her er de forskellige måder

Af Stine Bødker Nielsen 2. juli 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Opdateret d. 29.10.2021
Hårfjerning er ikke for alle. Men, hvis du er en af dem, som gerne vil fjerne hårene på din krop, så læs med og find ud af hvilke muligheder du har

Hvis du har lyst til at fjerne hårene på din krop, findes der mange forskellige måder, du kan gøre det på. Vi har samlet de mest almindelige metoder, så du kan danne dig et overblik.

Inden du går i gang, så husk, at det altså er helt normalt at have hår på kroppen - det er noget de fleste mennesker har.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det er helt op til dig, om du har lyst til at fjerne hårene på din krop, eller ej. Der er ikke noget rigtigt eller forkert; alle bestemme selv, om de vil beholde eller fjerne deres hår.

Men hvis du gerne vil fjerne dine hår, eller bare gerne vil blive klogere på hvilke forskellige hårfjerningsmetoder der fines, så læs med her.

Barbering:

Plus: Barbering er nemt, hurtigt og effektivt. Det er også et af de billigste hårfjerningsmidler. De bedste skrabere kan sagtens give dig helt glatte ben, hvis du bruger dem rigtigt, derfor er der mange, som bruger skrabere til ben og armhuler.

Minus: Barbering kan give røde knopper, hvis man barberer sig tit, og så kan man komme til at skære sig, hvis man er lidt klodset. Hårene vokser desuden hurtigt ud igen og giver stubbe, når der er gået en dag eller to.

Læs også: Sådan barberer du ben

Hårfjerningscreme:

Plus: Ligesom barbering er hårfjerningscreme også supernemt at bruge. Man skal bare smøre cremen på, vente lidt og så skrabe det af med en plastikspatel. Hårfjerningscreme opløser hårene, så de kan skrabes af.

Minus: Fordi hårfjerningscreme er så stærkt, skal man passe meget på sin hud og ikke bruge det på sarte områder. Husk også at teste for allergi, inden du går i gang. Hårfjerningscremer er ikke altid helt effektive. Nogle gange er man nødt til at barbere benene igen, efter man har brugt det, fordi ikke alle hårene er væk.

Læs også: Undgå røde knopper ved barbering

Epilator:

Plus: En epilator er en barbermaskine, som river hårene ud af hårsækkene. Det smarte ved det er, at der går lang tid, inden hårene kommer tilbage - alt efter hvor hurtigt ens hår vokser. Man kan få epilatorer, som godt kan bruges i vand, så man kan fjerne hår i badet - smart!

Minus: De fleste epilatorer virker ikke til korte hår, så man skal vente, indtil man har groet hårene ret meget ud igen. Den her hårfjerningsmetode kan også gære ondt, fordi hårene bliver revet op.

Voks:

Plus: Voks har nærmest samme effekt som en epilator. Her bliver hårene også revet ud med rødderne. Derfor går der også lang tid, inden du skal fjerne hårene igen. Win! Mange bruger voks til bikinilinjen, fordi man der er mindre chance for at få røde knopper.

Minus: Det gør nas at bruge voks! Av, av, av … Og ligesom med epilatoren, skal man gå og vente på, at hårene gror langt ud igen, inden man kan fjerne dem igen. Det koster også lidt mere, hvis man får det lavet på en skønhedsklinik.

Læs også: Bikini-problemer

Laserbehandling eller permanent hårfjerning:

Plus: Laserbehandlinger kaldes også for permanent hårfjerning. Det er fordi, at når man får lavet de her behandlinger, stopper hårene med at vokse tilbage. Det er forskelligt fra person til person hvor mange behandlinger med permanent hårfjerning det kræver, før hårene stopper med at vokse ud. Det er også forskelligt, hvor mange af hårene, som fjernes permanent. Man skal dog lige huske, at permanent hårfjerning ikke nødvendigvis betyder, at hårene forsvinder for altid - det kan godt være de vokser tilbage efter noget tid.

Minus: Laserbehandling er dyrere end de fleste andre typer hårfjerning og det kræver, at man får flere behandlinger, før det virker. Man kan også risikere, at man ikke kan få sine hår tilbage, hvis man på et tidspunkt gerne vil det.