Blåbæris med blåbærsauce
Is er helt sikkert en dessert, som de fleste elsker, så hvad med at forkæle dine veninder eller din familie med en skøn blåbærdessert.
Tid: 30 minutter.
Frysetid: Mindst fem timer.
Antal personer: Otte personer
Det skal du bruge:
• 175 g. sukker
• 1 dl. vand
• 200 g. blåbær (friske eller fra frost)
• 6 pasteuriserede æggeblommer
• 100 g. sukker
• ½ l. piskefløde
• 50 g. flormelis
• En brødform, 1 l. (eller anden fryseegnet form)
• 100 g. friske blåbær
Sådan gør du:
1. Bland 175 g. sukker med 1 dl. vand i en gryde, og bring det i kog. Hæld den varme sukkerlage i en blender/foodprocessor, og tilsæt friske eller frosne blåbær (det betyder ikke så meget, om bærrene er tøet op). Blend det godt sammen til en jævn blåbærsauce.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
2. Tag 1 dl. blåbærsauce fra til serveringen. Sæt den i køleskabet.
3. Pisk æggeblommer og 100 g. sukker sammen i en skål, brug en elpisker. Pisk, til du får en hvid og luftig æggemasse.
4. Pisk fløde og flormelis sammen i en anden skål til let og luftigt flødeskum.
5. Vend flødeskum, den piskede æggemasse og resten af den blendede blåbærsauce omhyggeligt sammen, dog uden at røre for meget. Fordel iscremen i formen og stil den i fryseren. Frysetiden er minimum fem timer.
6. Tag isen ud af fryseren, 30 minutter inden den skal serveres. Løsn isen i kanterne med en kniv, og læg eventuelr en varm klud på undersiden af formens bund for at få isen til at løsne sig. Lad den glide ud på et fad eller et skærebræt, hvis du vil skære den i skiver i køkkenet.
7. Server isen med blåbærsaucen fra køleskabet og pynt med friske blåbær.
Læs mange flere opskrifter på magasinetmad.dk
Prøv også: