Weekendhygge: Daim-islagkage
Indrømmet: Vi elsker lækre desserter, og vi har muligvis lige fundet en ny favorit. Daim-islagkage smager nemlig skønt, og så er den ikke særligt svær at lave, så du kan sagtens kaste dig ud i den uden at frygte, at din kage bliver vandskabt.
Prøv selv!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Tag testen: Hvilken kage er du?
Ingredienser til Daim-islagkage
Bunden:
150 gram mandler
4 pasteuriserede æggehvider
150 gram flormelis
1 teske bagepulver
Daim-is:
1 dl sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
3½ dl piskefløde
2 dobbeltplade Daim
Læs også: Sund kage - få 3 opskrifter!
Sådan laver du Daim-islagkage
Bunden:
Pisk æggehviderne stive i en skål. Hak mandlerne fint og bland dem sammen med flormelis og bagepulver. Vend æggehviderne i blandingen, og hæld det i en springform med mel i. Bag bunden i ovnen ved 175 grader i en halv time, og lad den blive kold, før du hælder isen på.
Daim-is:
Pisk fløden til flødeskum i en skål. Pisk sukker og æggeblommer luftigt sammen i en anden skål. Knus 1½ dobbeltplade Daim groft, og rør Daimen sammen med æggeblandingen. Vend flødeskummen i til sidst, og hæld så hele cremen over den afkølede bund. Dæk din lækre Daim-islagkage til, og sæt den i fryseren i minimum fem timer. Husk at tage den ud et kvarter før, den skal spises!
Tip: Knus den sidste halvdel af din ene Daim over kagen som pynt, og top den med friske bær - for eksempel blåbær, hindbær eller jordbær.