5 skønne sommerdesserter
Sommerferie betyder forkælelse, og forkælelse betyder desserter. Derfor har vi samlet 5 af de lækreste og mest forfriskende sommerdesserter, som du nemt kan lave selv i løbet af sommerferien.
1. Yoghurtis med blandede bær
· 1 l. yoghurt naturel
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
· 200 g. af dine yndlingsbær (frosne)
· 1 dl. rørsukker
Kom yoghurt, de frosne bær og rørsukker i en blender, og blend det, til det ligner is. Hvis isen ikke er helt kold nok, så sæt den i fryseren i en time, og så har du en lækker og frisk is, som du kan byde veninderne, når I hygger i sommerhuset eller på stranden.
Tag testen: Hvilken dessert er du?
2. Rabarberkoldskål
· 1 l. alm. koldskål
· 1 stang vanilje
· 50 g. sukker
· 300 g. rabarber
· 0,5 dl. vand
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og kog dem i vandet sammen med stangen, sukkeret og rabarberne i 15 minutter. Tag vaniljestangen op, og smid den ud. Blend nu massen til mos, og sæt den i køleskabet, indtil den er helt kold. Blend koldskål og mos sammen og voila, så har du en fantastisk koldskål med et strejf af sommer.
Læs også: Desserter til din hud
3. Iste med fersken
· 2 modne ferskner
· 1 l. kold grøn the
Skær fersknerne ud i grove stykker, fjern stenene, og kom dem i en blender sammen med teen i 1-2 minutter. Hæld teen ned i et stort glas med en masse isterninger, og du har den perfekte drik til at køle af med i sommervarmen.
Læs også: Tre desserter til allergikere
4. Jordbærsoftice
· 500 g. frosne jordbær
· 1 dl. sukker
· 3,5 dl. fløde
· 1,5 dl. jordbærmarmelade
Blend alle ingredienser i ca. 20 sekunder, indtil massen får en lækker og blød softice-konsistens. Det tager næsten kortere tid at lave sin egen softice end at købe den i kiosken. Mums, siger vi bare!
5. Macarons med hindbærcreme
· 200 g. smuttede mandler
· 200 g. flormelis
· 222 g. sukker
· 0,8 dl. vand
· 8 pasteuriserede æggehvider
· Rød frugtfarve
· 250 g. mascarpone
· 3 spsk. hindbærsyltetøj
Blend mandlerne, så de bliver til mel, og tilsæt flormelis. Kog vand og sukker i 5 minutter, og pisk halvdelen af æggehviderne stive. Pisk nu sukkerlagen i æggene i ca. 7 minutter, indtil massen er afkølet. Bland den anden halvdel af æggehviderne med mandel-flormelis-blandingen, og tilsæt forsigtigt frugtfarve, indtil blandingen har præcis den lyserøde farve, du vil have. Vend langsomt dine to blandinger (mandel-flormelis og sukkerlagen) sammen, og sprøjt den ud på en bageplade som små cirkler. Bag dem ved 110 grader i 12 minutter. Imens de bager, rør du mascarpone og syltetøj sammen og sprøjter cremen mellem dine macarons, når de er kommet ud af ovnen.
I galleriet herunder kan du få inspiration til lækkert bageudstyr. Psst! Galleriet indeholder affiliate-links.