Film & serier

Mød Caroline fra den nye sæson af ’Den store bagedyst’

Af Selma Babette Ringmann Søgaard 2. oktober 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
'Den store bagedyst' vender tilbage på skærmen med en helt ny sæson lørdag d. 3. oktober. Vi Unge har derfor taget en snak med den yngste deltager, Caroline Fischer Rigelsen, som kommer til at dyste mod 9 andre talentfulde amatørbagere hver lørdag på DR.

Den 9. sæson af ’Den store bagedyst’ har premiere d. 3. oktober 2020. Det er derfor allerede denne weekend, du endnu engang kan glæde dig til at høre værten Timm Vladimir sige: ”Klar, parat, bag.”

Deltagerne bliver i den nye sæson kastet ud i de sværeste kagebagnings-teknikker i dysten om titlen som vinderen af ’Den store bagedyst’ 2020.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mød Caroline, der i år er den yngste, kageelskede deltager i ’Den store bagedyst.’

Caroline er 19 år gammel og kommer fra Hedehusene. Lige nu er hun i gang med sit andet sabbatår, hvor hun har masser af tid til at udfolde sin kreativitet og store kærlighed for bagning og nail-art. For Caroline er det nærmest meditativt at ordne negle. Hun beskriver neglekunsten som små midlertidige kunstværker. I hendes fritid er hun FDF-leder for 3. og 4. klasses-elever, hvor hun har rig mulighed for at komme ud i den friske natur. I sin deltagelse i ’Den store bagedyst’ er det gået op for hende, at hun bare er megakreativ og gerne vil fortsætte den vej i fremtiden.

Vi Unge har taget en god snak med Caroline om alt fra yndlingskager, kreativitet og inspiration til selvtillid og drømme for fremtiden.

Hvornår begyndte du at interessere dig for at bage?

Jeg var nok 12 år gammel, da jeg bagte min første kage med fondant, men jeg har nok været en del yngre, de gange jeg har bagt lagkage med min mor. Da jeg var yngre, så jeg virkelig meget ’Cake Boss’, og der blev jeg bare helt vild med fondant. I programmet lavede de kager som lignede tasker, og så blev jeg bare meget inspireret til selv at lave kager. Jeg lavede kager til min fødselsdag, til vejfester, og da naboen skulle spille håndbold på landsholdet.

Første gang jeg lavede en kage med fondant startede det med, at jeg var sammen med en veninde, som skulle have kage med i skole. Vi havde derfor bagt boller, som vi pyntede med glasur og fondant-figurer på toppen. Derefter fik jeg lidt fondant med hjem, som jeg brugte til at pyntet min egen kage. Det blev til en kage til min nabo, der skulle spille på landsholdet.

Se Carolines første fondant-kage her.

Foto: Caroline Fischer Rigelsen

Hvilken kage er din yndlingskage?

Jeg elsker gulerodskage med rosiner eller hasselnødder og så med en god Cream Cleese-frosting. Jeg elsker bare sådan noget flødeost-creme, det smager bare lækkert. Gulerodskage kan jeg sagtens spise fire stykker af, hvis den står på bordet.

Hvad er dit bedste kage-råd?

Mit bedste råd er, at man skal lave kager, som man selv har lyst til. Bare fordi dem i tv kommer basilikum i en kage, så behøver man ikke selv også gøre det, hvis det nu ikke lige er det, man er til. Man kan altså sagtens lave lækre kager alligevel. Hvis en opskrift ser svær ud, så er det altså slet ikke sikkert, at den i virkeligheden er så svær, som den ser ud. Det handler bare om at kaste sig ud i det og starte et sted, hvor man kan overskue det, som man skal lave og så stille og roligt udvikle sig derfra.

Hvad sagde dine venner og familie til, at du skulle være med i ’Den store bagedyst’?

Mine venner elskede, at jeg skulle være med i programmet, og det gør de stadig. Min familie var derimod lidt skeptiske i starten, men de har virkelig været søde og støttende, da det så var i gang – og de har godt nok spist meget kage undervejs. Jeg bagte oppe i FDF-huset, fordi der var et stort køkken, og her kom min far nogle gange op med mad til mig og tog min opvask. Både min familie og mine venner har alle været meget støttende – det er godt med lidt hjælp, når man er lidt presset.

Hvad skal vi glæde os til i denne sæson?

At der er et sindssygt højt niveau, hvor der bliver kamp til stregen. Man skal også glæde sig til, at deltagerne er megasøde og vildt sjove. I denne her sæson kommer man til at se, at vi er meget søde overfor hinanden og hjælper hinanden, når det ikke går så godt i køkkenet, og at vi er gode til at give highfives, når det så går godt. Man skal også glæde sig til, at det kommer til at sejle lidt i mit køkken, men at det også kommer til at gå supergodt.

Hvordan vil du beskrive din kagestil?

Mine kager er nok et miks af klassisk og nytænkende. Det kan godt være en klassisk og traditionel kage indeni, men så ser den nytænkende og anderledes ud udenpå. Man kan forvente at se nogle nye teknikker, som man ikke lige har set før.

Hvor får du din inspiration fra?

Jeg får meget af min inspiration fra Instagram, men også fra Pinterest, fordi man kan lave opslagstavler, hvor man kan samle alle sine idéer til én bestemt slags kage. I ’Den store bagedyst’ skal man finde på vildt mange idéer på meget kort tid. Så jeg har også fundet inspiration ved at gå ture, hvor man lige ser en lampe eller et træ, der kan sætte gang i kreativiteten. Man tager billeder af alt muligt for at få idéer til farvekombinationer og forskellige forme. På et tidspunkt så jeg et fødselsdagsflag på himlen, hvor jeg bare tænkte, nøj det er flot, kan man lave det som en kage.

Læs også: Test: Hvilken kage skal du bage?

Har du brugt den viden, du har fra at lave flotte negle, når du skal pynte og udsmykke dine kager?

Ja, jeg tror faktisk, at det at lægge så meget neglelak har givet mig en forståelse for sammensætningen af forskellige farver. Hvis man skal lave en kage med ombre, så er det ikke smart at bruge en rød og en lyserød, da de minder for meget om hinanden. Der skal være stor farveforskel, før det fungerer. Den viden kan man bruge, når man for eksempel skal lave en glace. På neglene går det ikke, hvis der er 20 forskellige mønstre på dem alle sammen, så ved man ikke, hvor man skal kigge hen, og det er det samme med kage. Min forståelse for farver og æstetik fra neglekunsten har helt klart hjulpet mig i min dekorering af kager.

Hvordan adskiller du dig fra de andre deltagere i ’Den store bagedyst’?

Jeg har meget gå-på-mod, så hvis jeg får en idé, så får jeg det til at ske på den ene eller den anden måde. Nogle gange finder man bare alternative veje eller ser en masse YouTube-videoer.

Har du fået nogle venskaber af at være med i ’Den store bagedyst’?

Ja, de er alle sammen bare megasøde. Nogle gange låner jeg en bil og kører ud til Wissam på Christianshavn. Hun er altid klar på at servere et surdejsbrød og en kop kaffe, og så får vi en snak om stort og småt.

Læs også: 'Den store bagedyst' vender tilbage – her er alt, du skal vide om deltagern

Hvad har du lært af ’Den store bagedyst’?

Jeg tror, at bagedysten har lært mig, at det er okay, at alting ikke lige går helt, som det skal. Man er jo bare et menneske. Det med at være mere tilgivende overfor, at det hele ikke er helt perfekt. Jeg har fået et kæmpe repertoire af ting, som jeg nu har prøvet, og derfor er det nemmere næste gang, man kaster sig ud i noget nyt. Jeg har lært vildt mange nye teknikker.

Hvordan afspejler dine kager dig som person?

Jeg er jo som sagt meget kreativ, og det er mine kager også. Jeg ville ikke være tilfreds med en kage, som jeg mente var kedelig. Det er ikke så tit, at jeg laver noget helt klassisk, for så bliver jeg ikke udfordret nok. Der skal ske noget nyt.

Hvad vil det betyde, hvis du vinder ’Den store bagedyst?

Hvis jeg vandt, ville det jo være helt vildt. Det ville være det største selvtillidsboost nogensinde. Jeg ville bare blive megabekræftet i, at jeg godt kan bage, og at man ikke behøver at have været 17 år i køkken for at slå igennem med sin kreativitet og nye kager.

Hvordan har ’Den store bagedyst’ påvirket din selvtillid?

Nu stoler jeg på, at hvis jeg laver en kage, så kommer det til at lykkedes. Jeg har lært, at hvis den ikke lige er der første gang, så kan den sagtens være der i næste forsøg. Hvis der er lidt fejl, så kan man skjule dem på en fed måde.

Hvad er din største drøm?

Min største drøm er at kunne leve af at være kreativ. Jeg vil gerne lave et produkt af en art. Jeg vil gerne arbejde med noget med følelser og med noget, hvor man bliver glad af at kigge på det.

Følg med i mange flere flotte og kreative kager på Carolines instagramprofil @carolinerigelsen_ (link fjernet)