Stephania Potalivo: ”Jeg er ikke blevet et lykkeligere menneske af at være skuespiller”
Torsdag d. 10. juni er der premiere på sommerens helt store komediefilm ’Centervagt’. Filmen er instrueret af Rasmus Heide, som også står bag 'Blå Mænd', og det ser allerede ud til, at en masse glade danskere kan komme tilbage i biografen for at få sig et godt grin.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
I ’Centervagt’ kan man, ud over Rune Klan, Josephine Park og Christopher Læsso, se Stephania Potalivo i rollen som Ulla, som er en kreativ ildsjæl fyldt med positivitet.
I anledning af premieren har Vi Unge mødt Stephania til en snak om ’Centervagt’, hendes karakter Ulla og hvilke råd hun har til unge, der arbejder på at forfølge en drøm.
Kreativ sjæl fyldt med optimisme
I ’Centervagt’ spiller Stephania den kreative Ulla, som altid har et positivt og optimistisk syn på alt, uanset hvor sort det hele ser ud. Hvis man spørger skuespilleren om hun har det samme udgangspunkt i livet som hendes karakter, så får man et grin som svar.
- Ikke lige så meget som Ulla, desværre. Jeg prøver selvfølgelig mit bedste for at være så positiv, som jeg overhovedet kan være, men jeg er nok lidt hurtigere til at se fare, bekymringer og usikkerhed i ting, end Ulla er, fortæller Stephania.
- Jeg har jo aldrig spillet sådan en rigtig krea-type før. Ulla er jo sådan en rigtig kreativ type, der udtrykker følelser gennem ler og gennem sin keramik, og det er jo det, hun også prøver at hjælpe sin bedste ven med, fortæller skuespilleren.
Ullas bedste ven, som Stephania refererer til, er filmens hovedperson Glen, som er spillet af komikeren Rune Klan. I ’Centervagt’ ser man de to karakterer tilbringe tid sammen i Ullas krea-værksted, hvor hun giver ham en helt særlig metode til at vise sine følelser.
- Når Glen skal komme ud med sine frustrationer og sin kærlighed, så skal han gøre det gennem det kreative, og det er et virkelig sjovt karaktertræk, fordi det ligger ekstremt langt væk fra mig selv, fortæller Stephania, der samtidig siger, at det er sjovt at spille en karakter, der er så anderledes end hende selv.
Det handler om de små ting i livet
Et af Ullas største karaktertræk er hendes utrolige positivitet, der skinner igennem i alt, hvad hun siger og gør. Det kan man især se, når hun fortæller Glen, at "hvis man kan spille en lille rolle i andre menneskers lykke, skal man gøre det". I det virkelige liv har Stephania også et godt råd til, hvordan man gør dette på bedste vis.
- Jeg tror, at det gælder de helt små ting. Det handler om de bittesmå ting, hvor man kan hjælpe hinanden i sin hverdag, siger Stephania, mens hun fortæller, at det kan være så simpelt som at lade en anden person komme foran i køen i supermarkedet, hvis man kan mærke, at de har travlt.
Dét at gøre en forskel i andre menneskers liv behøver derfor ikke at ske gennem en storslået gestus, der forandrer deres liv for altid. I stedet handler det for Stephania om, at man grundlæggende vil andre mennesker det allerbedste.
- Man kender jo godt nogle gange den der form for misundelsesfølelse eller jalousifølelse, hvor man har svært ved at unde andre, at der sker noget godt, hvis man synes, at alt er lidt lort hos sig selv. Det er jo menneskeligt, men jeg tror virkelig, at de mennesker, hvor man virkelig kan mærke, at de bare vil andre det godt også selv har et bedre liv, siger skuespilleren.
Man kan drømme på mange måder
Stephania har medvirket i film siden hun var otte år gammel, men det var først, da hun blev ældre, at hun fandt ud af, at det var skuespillet, hun ville forfølge som karrieredrøm. Netop drømme om livet er noget, hun er meget passioneret om at formidle. For Stephania er det nemlig vigtigt, at man spørger sig selv om, hvad der gør en allermest lykkelig, og derfor har hun et helt særligt råd til Vi Unges læsere, der gerne vil forfølge deres drømme.
- Drømme kan jo være mange ting, og det kan se ud på så mange forskellige måder. Jeg tror, at det vigtigste er, at man virkelig mærker efter, hvad man selv vil og spørger sig selv om, hvorfor det er, man vil noget bestemt med sit liv. Det er så nemt at blive farvet af alt det, man nogle gange ser udadtil og så tænke, at det er det bedste, man kan lave.
LÆS OGSÅ: Her er den nye YouTube-ungdomsserie, du bare må se
Det er især presset om at have ”store” drømme, der får unge til at sigte efter karrierevalg, der i virkeligheden ikke gør dem lykkelige, fordi de tror, at et job inden for blandt andet mediebranchen er det største, man kan opnå. Men i virkeligheden begrænser ”store drømme” sig ikke til et bestemt erhverv. Det betyder helt enkelt bare, at man går efter det, som man brænder allermest for.
- Jeg tror, at der er rigtig mange unge mennesker, der tror, man hele tiden skal drømme så stort som muligt, men jeg synes det der med at drømme stort er en lidt misforstået ting. Er det at drømme stort, fordi man vil være sanger, der står i Royal Arena? Det er jo lige så stort, at man vil være verdens bedste tjener på en restaurant. Man bliver hele tiden farvet af, hvad man ser udadtil, så de andre jobs, der er lige så fantastiske, kan drukne lidt, selvom de er lige så specielle og vigtige, siger Stephania.
Skuespilleren fortæller også, at hun selv har prøvet forskellige ting, men at det ikke var selve karrierevalgets status, der gjorde hende lykkelig – det, der betyder noget for hende er, at hun laver noget, der gør hende glad, uanset hvad andre tænker.
- Jeg har prøvet at være skoekspedient, og jeg har prøvet at være skuespiller, som jeg er nu, og begge ting er rigtig fede. Nu blev det skuespillet for mit vedkommende, og det er jeg super taknemmelig for, fordi det er så svært at være i, og fordi det stadig ikke er noget, der er sikkert for mig overhovedet. Jeg kunne jo stoppe med at få jobs fra i morgen. Men jeg er ikke et lykkeligere menneske, fordi jeg er blevet skuespiller. Det handler jo bare om at forstå, hvad man godt kan lide ved det, man gerne vil, i stedet for at tænke på, hvad alle andre synes er fedt.
LÆS OGSÅ: Test: Kan du huske de ikoniske ’Friends’-citater?
Samtidig mener Stephania, at man også skal huske at stoppe op, trække vejret og have det sjovt, så man ikke glemmer at leve i nuet, fordi man er stresset over at opnå sine mål.
- Det er okay ikke at vide, hvad man vil med sit liv, og det er altså også okay at slappe af nogle gange. Det er et kæmpe arbejdspres og travlhedspres, hvor man hele tiden skal udvikle sig, og man hele tiden skal dygtiggøre sig, så man skal presse sig selv til det yderste, og det er jeg slet ikke fortaler for. Selvfølgelig kommer tingene ikke dumpende ned fra himmelen, men man skal også huske at hygge sig og slappe af. Hvis du har et mål, så kan det jo være lidt lige meget, hvis det ikke er sjovt at komme derhen, fortæller Stephania.
Centervagt har premiere d. 10. juni. Se traileren til filmen her: