Mad & opskrifter

Mias opskrift: Gateau Marcel

Af Mia Emilie Persson og Josephine Sjelhøj 9. februar 2022
Foto: Mia Emilie Persson
Mia Persson fra "Den Store Bagedyst" har været i køkkenet for at skabe den lækreste snack, som med garanti vil gøre alle chokoladeelskere glade.

Danskere spiser i gennemsnit 5,7 kilo chokolade om året, og den her opskrift trækker godt op i regnskabet.

DET SKAL DU BRUGE:

  • 250 g mørk chokolade (ca. 55 % kakaoindhold)
  • 250 g smør
  • 200 g æggehvider
  • 200 g sukker
  • 150 g æggeblommer
  • Evt. en plade chokolade og guld til pynt

SÅDAN GØR DU:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

1. Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme, og rør det sammen til en ensartet blanding. Lad den derefter køle en smule af. Pisk æggehvider luftige med 100 g sukker.

2. I en anden skål piskes æggeblommerne lyse og luftige med det resterende sukker. Når chokolade-smør-blandingen er lun og ikke er for varm længere, vendes den sammen med de luftige æggeblommer. Herefter vendes de luftige æggehvider meget forsigtigt i også.

SÅDAN GØR DU:

1. Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme, og rør det sammen til en ensartet blanding. Lad den derefter køle en smule af. Pisk æggehvider luftige med 100 g sukker.

2. I en anden skål piskes æggeblommerne lyse og luftige med det resterende sukker. Når chokolade-smør-blandingen er lun og ikke er for varm længere, vendes den sammen med de luftige æggeblommer. Herefter vendes de luftige æggehvider meget forsigtigt i også.

3. Hæld halvdelen af i en rund form på ca. 20 cm i diameter, og bag den i en forvarmet ovn ved 190 grader i 20 minutter. Lad derefter kagen køle af i køleskabet i en times tid. Her vil kagen falde sammen på midten, og der bliver plads til moussen.

4. Den anden halvdel af moussen skal blive i skålen ved stuetemperatur, mens kagen bager og afkøler. Efter en time på køl, eller når kagen ikke føles for varm på midten, hældes chokolademoussen på, og kagen stilles på køl igen – enten et par timer eller natten over. Pynt med chokoladespåner, og server.

4. Den anden halvdel af moussen skal blive i skålen ved stuetemperatur, mens kagen bager og afkøler. Efter en time på køl, eller når kagen ikke føles for varm på midten, hældes chokolademoussen på, og kagen stilles på køl igen – enten et par timer eller natten over. Pynt med chokoladespåner, og server.

Tip!

Chokoladespånerne til pynt laves ved at trække en kniv langs den flade side af chokoladepladen. Man kan også pynte med guldstøv eller kakaopulver.