Mad & opskrifter

Mias opskrift: Rabarber-cheesecake

Af Mia Emilie Persson og Josephine Sjelhøj 2. maj 2022
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Mia Emilie Persson
Mia Persson har endnu en gang været i køkkenet for at kreere en lækker dessert, som du med garanti vil vende tilbage til igen og igen (og igen!).

Hvis du mangler verdens bedste opskrift til cheesecake, har Mia Persson fra ”Den Store Bagedyst” den til dig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

KIKSEBUND MED LAKRIDS

DET SKAL DU BRUGE:

• 300 g digestive kiks

• 100 g smeltet smør

• 1 spsk. lakridspulver

SÅDAN GØR DU:

Knus kiksene, enten i en minihakker eller i en plasticpose med en kagerulle. Bland alle ingredienserne sammen. Fordel massen i bunden af en kagering eller springform med bagepapir i bunden og kageplast på siderne. Hvis du ikke har kageplast, kan den godt laves uden. Siderne vil blot ikke blive lige så ”skarpe”. Brug bunden af et glas til at mase kikseblandingen til en bund.

OSTECREME

DET SKAL DU BRUGE:

• 2 tsk. vaniljepaste

• 3 spsk. sukker

• 400 g flødeost

• 3 dl piskefløde

• 3 blade husblas

SÅDAN GØR DU:

Læg husblassen i blød i koldt vand i mindst 10 minutter. Bland vaniljen sammen med sukkeret. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den sammen med sukker, vanilje og 0,5 dl fløde i en lille gryde. Pisk flødeosten, så den bliver blød og lind, og rør den derefter sammen med husblasblandingen. Pisk resten af fløden til let flødeskum, og vend den i blandingen. Hæld ostecremen over bunden, og lad kagen stå på køl i mindst 2 timer, inden gelen kommer på.

RABARBERGELÉ

DET SKAL DU BRUGE:

• 300 g rabarber

• 50 g sukker

• 6 blade Husblas

• 3 dl vand

SÅDAN GØR DU:

Skær rabarberen i grove stykker. Kog vand, sukker og rabarber i en gryde i mindst 30 minutter. Sigt saften. Læg husblassen i blød i koldt vand i mindst 10 minutter. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den varme rabarbersaft. Lad saften køle af til stuetemperatur, før den hældes ovenpå den kolde ostecreme. Lad derefter kagen stå på køl i mindst et par timer – eller til dagen efter.

PYNT

DET SKAL DU BRUGE:

• 2 æggehvider

• 100 g sukker

• Friske bær – fx jordbær og hindbær

• Mynteblade

• Guld eller sølv kagepynt

SÅDAN GØR DU:

Pisk æggehvider og sukker, til det bliver til marengs. Kom marengsen i en sprøjtepose, og pynt med små dutter af den på kagen. Skær bærrene i mindre stykker, og pynt også med bær, mynteblade og guld/sølv-pynt.