Mad & opskrifter

Opskrift – Morgenboller med valnødder

Af Stine Nielsen 5. april 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Mmm ... duften af friskbagte boller! Se her, hvordan du bager de perfekte morgenboller.

Morgener, hvor du kan sove længe og tage det stille og roligt, er det perfekt at bage boller til morgenmaden! Få den lækre opskrift fra teenagepigerne Christine og Josephine, som står bag madbloggen "Plat du Jour", her.

Læs også: Ugens blogger - Plat du Jour

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

DU SKAL BRUGE:
(Til 10-12 boller)

½ liter koldt vand
10 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
150 g valnødder
250 g groft speltmel
325 g fuldkornshvedemel

Topping:
Flagesalt

10-12 hele valnødder

SÅDAN GØR DU:
Rør vand, gær, salt og sukker sammen i en skål, til gæren er opløst. Hak valnødderne groft, og rør dem i. Rør de to slags mel i. Stil dejen til hævning natten over i køleskabet eller udendørs.

Tænd ovnen på 220 grader. Hæld dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord. Del dejen i 10-12 stykker, og klat dem lidt rustikt ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med lidt salt, og pynt med en hel valnød på hver bolle. Bag bollerne i cirka 15 minutter. Lad dem afkøle på en rist.

Psst... Få flere opskrifter i Christine og Josephines superlækre kogebog, som kan købes for 199,95 kroner i boghandlere landet over.

Læs også: Opskrift - Sprød pizza