Sunde muslibarer
Mad & opskrifter

Hjemmelavede og sunde muslibarer

Af Oliver Kokholm Ungermann 19. august 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Muslibarer er et sundt og lækkert alternativ, når du er lækkersulten om eftermiddagen eller til dessert. Og de hjemmelavede er endnu bedre. Få opskriften her.

Det er nemt og hurtigt at købe færdiglavede muslibarer i det nærmeste supermarked, og det er også en fin løsning. Men der er altså bare noget endnu lækrere ved dem, når de er hjemmelavede.

Prøv opskriften: Sund banan-is

De hjemmelavede muslibarer passer supergodt som en snack lige før eller efter træning, til frikvarteret i skolen eller som en alternativ dessert. De giver nemlig både energi, mæthedsfornemmelse og stiller din sukkertrang - og så er de sunde! Få den lækre opskrift herunder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge til sunde muslibarer

Cirka ti styk
50 g hasselnødder
50 g rosiner
50 g tørret frugt - for eksempel tranebær, abrikoser eller æbler
25 g kokosmel
25 g solsikke- eller græskarkerner
50 g havregryn
1 dl honning
½ dl peaunut butter
½ vand

Sådan laver du sunde muslibarer

Hak hasselnødderne groft. Varm honning og peanutbutter sammen med vandet i en gryde og stop, når det begynder at koge. Vend det i en skål sammen med nødderne og resten af ingredienserne. Fordel massen i en lille bageplade (husk at trykke det helt ud til kanterne) med bagepapir og bag i 20-25 minutter på 140 grader i ovnen. Tag den ud af formen og lad den køle af, før du skærer det ud til flotte muslibarer.

Prøv opskriften: Sund grød

Tip: Hvis du synes, de mangler lidt sødme eller ekstra smag, kan du smelte 50 g mørk chokolade (over 70 procent kakao), overtrække dine muslibarer med det og lade det tørre.

Tipstilennemtræningsrutine

Stå med benene spredt og fødderne lige. Dine arme skal være strakt ud foran dig, og din ryg skal være lige. Bøj nu i knæene, så det ligner, at du forsøger at sætte dig ned og rejs dig op igen forsigtigt. Det gentager du mellem 15 og 20 gange, holder et minuts pause og gør det samme to gange mere. Det styrker lår, baller, ryg og din balance, og så er den også en rigtig fin måde at varme op på.
Læg dig på ryggen med benene strakt eller bøjet i luften, tag hænderne op til hovedet så dine albuer peger enten ligeud eller til siden. Løft dig op mod dine ben med overkroppen uden at bøje ryggen, og gå forsigtigt ned igen. Gentag det ti gange, hold et minuts pause og gør det samme to gange mere. Du kan sætte antallet af gentagelser op eller ned, hvis det er for nemt eller svært. Hvis det er hårdt, er det fordi, det virker, og så skal du lytte til din krop.
Læg dig på knæene og placer dine arme lidt bredere end dine skuldre. Jo tættere dine hænder er på hinanden, desto svære bliver det. Lad dig falde langsomt ned mod gulvet og skub dig op igen. Gentag det ti gange, hold et minuts pause og gør det samme to gange mere. Når din krop er blevet vant til øvelsen, kan du forsøge at lægge på tæerne i stedet for knæene. Her træner du dine arme og dine skuldre.
Læg armene foran dig i bøjet position, så du støtter på dine underarme og dine tæer. Afstanden mellem dine arme skal cirka være ti centimeter. Løft dig op og hold positionen i tyve sekunder. Hold et minuts pause og gør det samme to gange mere. Sæt antallet af sekunder op eller ned, hvis niveauet ikke passer til dig. Planken træner både dine arme, din mave, din ryg og dine skuldre.
Hvis du ikke kan få nok af din træning, kan du starte hver lørdag eller søndag morgen med at løbe en tur på for eksempel 20 minutter. Lav de andre øvelser lige efter løbeturen, mens din krop stadig er varm – supersmart!