Hjemmelavede honninghjerter - sådan gør du
Honninghjerter måde smager og dufter af jul, specielt hvis du bager dem selv. Der er intet som bringer os i julehumør, som en god omgang jule-bag!
Du kan enten gøre det selv, eller invitere dine venner på besøg, så i sammen kan sidde og dekorere jeres hjerteformede kager.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
I kan enten dekorere dem med glasur, eller smelte noget chokolade, som i overtrækker kagerne med. Det er helt op til jer!
Du kan enten spise kagerne selv, eller du kan give dem i julegave. Det er en enkel, men sød julegave at give.
Så sæt noget julemusik på i baggrunden, rul dine ærmer op, og kom i sving med at bage nogle lækre jule-kager. Se opskriften herunder
Det skal du bruge til honninghjerter:
- 75 g honning
- 75 g brun farin
- 60 g smør
- 1 æg
- 1 tsk. reven appelsinskal fra en usprøjtet appelsin
- ½ tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. stødt nellike
- ½ tsk. hjortetaksalt
- 300 g hvedemel
Sådan gør du:
Kom honning, farin og smør i en gryde og smelt det sammen. Tag gryden af varmen, og lad det køle af i ca. ½ time.
Rør æg og appelsinskal i blandingen, og derefter hvedemel, krydderier og hjortetakssalt. Lad dejen hvile en times tid.
Drys lidt mel på et bord, og rul dejen ud på bordet. Dejen skal ca. være 1 cm tyk. Brug en hjerteform eller en kniv til at forme dine honninghjerter.
Bag hjerterne midt i ovnen i fem til otte minutter ved 200 grader. Pynt eventuelt dine honninghjerter med lidt glasur, når de er kølet af.
Har du lyst til flere lækre opskrifter på nem jule-bag? Så se med herunder: