Sexolog Lene Stavngaard: ”Kys er en god måde at øve sig på grænser, samtykke og kommunikation uden ord”
Lyt med i denne uges afsnit hvor content creator og skuespiller Fredrik Trudslev og sexolog Lene Stavngaard taler om kyssets mange betydninger. Et kys kan betyde noget vidt forskelligt alt efter, hvem du kysser og i hvilken situation, det sker i. Og hvordan ved man overhovedet, om man er god til at kysse?
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
– Jeg syntes det var meget sexorienteret, det man blev undervist i, fortæller Fredrik Trudslev om sin oplevelse med måden, kys blev snakket om på, da han gik i folkeskole.
Da sexolog Lene Stavngaard gik i skole, husker hun, at kys handlede meget om præstation. For hvornår var overhovedet en god kysser? Men det er meget individuelt, hvordan man godt kan lide det, forklarer hun.
– Måske én synes man var god til at kysse, imens en anden synes, man var virkelige ringe, siger hun.
Men et kys kan betyde mange ting. Et kys kan foregå mellem venner, kærester, familiemedlemmer og fremmede. Så kysset kan være seksuelt, men det kan også være familiært eller venskabeligt – så hvornår er det hvad?
– Kys er en god måde at øve sig på grænser, samtykke og kommunikation uden ord, fortæller Lene Stavngaard.
Alt det, og meget mere, kan du blive klogere på i andet afsnit af ’Ægte’.
Lyt til Vi Unges podcast ’Ægte’, hvor content creator og skuespiller Fredrik Trudslev og sexolog Lene Stavngaard tager dig med på seksualoplysningsrejse og forsøger at give dig svar på alt det, du burde have fået at vide til seksualundervisningen i skolen.