App mod frokostmobning
Samfund

”You can’t sit with us!”: Teen vil stoppe frokostmobning med app

Af Anne-Sophie Uldall Petersen 15. september 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
I lang tid var Natalie bange for at gå i kantinen, fordi hun ikke havde nogen at sidde med. Men så fik hun en idé til en app...

Det er meningen, at spisefrikvarteret skal være den bedste pause med masser af tid til at snakke med sine venner hen over frokosten. Men hvad nu hvis man ikke har nogen venner at sidde med?

Den følelse kender 16-årige Natalie Hampton fra Californien, som i mange år blev mobbet i skolen. Kantinen på hendes high school var enorm og bordene fyldt op med kliker, som vi har set det i teen-film som ”Mean Girls”.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sjov app med mange flere filtre end Snapchat

- Jeg prøvede tit at komme i kontakt med folk, men jeg blev afvist igen og igen. Og man føler sig som et udskud, når man går op til fremmede mennesker og spørger, om man må sidde med dem, fortæller hun til The Daily News.

Natalie har siden skiftet skole og er blevet meget gladere. Hendes oplevelser med mobning har nu inspireret hende til at udvikle appen ”Sit With Us”, som hjælper skoleelever med at finde folk at spise frokost med. I appen kan man poste åbne invitationer til sit frokostbord, så andre ved, at de er velkomne til at sidde der.

Læs også: Gode råd til at tackle mobning

- På den måde er det meget privat. Det foregår gennem telefonen. Ingen andre behøver at vide det. Og du ved, at du ikke bliver afvist, når du kommer hen til bordet.

Appen blev udgivet i USA i starten af måneden og har allerede fået megagod respons.

I galleriet kan du læse triste facts om mobning:

Tristefactsommobning

Syv procent af alle i folkeskolen bliver mobbet hver eneste uge – hele året rundt.
Der er i gennemsnit to børn i hver klasse, der bliver mobbet. Kan du genkende det fra din egen klasse? Læs mere om mobning i skolen her.
41 procent har lyst til at gribe ind, når de ser andre blive mobbet, men gør det ikke. Skal vi ikke forsøge at ændre det tal? Få gode råd til, hvordan du kan gribe ind her.
Syv procent af alle 13-årige piger bliver mobbet mindst et par gange om måneden, og det gælder for tre procent af de 15-årige. Det er ALT for mange!
Der er mindre mobning på de skoler, hvor lærerne har udarbejdet en anti-mobbeplan sammen med eleverne. Har I ikke en på jeres skole, kan du foreslå det til din lærer. Du kan også vise denne artikel.
Der er mest mobning fra 4. til 7. klasse.
Mobning foregår lige meget i Jylland, Fyn og på Sjælland.
56 procent af alle teenagere over 14 år har oplevet at blive chikaneret eller mobbet online.
En undersøgelse fra 2006 viste, at 40 procent af dem, der bliver mobbet, også mobber andre. Husk at kigge indad!
44 procent af alle i 9. klasse har inden for de seneste to måneder været med til at mobbe en anden. Det er slet ikke okay!

Læs mere om