Fastelavnsboller med nougat og marcipan
Overrask din klasse, familie eller veninder med nogle toplækre fastelavnsboller. Du får opskriften lige her!
Det skal du bruge til 12 stk. fastelavnsboller:
2 dl mælk
25 g gær
3 æg
1 spsk. sukker
2 tsk. salt
1 spsk. honning
125 g smør
Ca. 500 g hvedemel
75 g Odense Blød Nougat
100 g Odense Færdig Kransekagemasse
Pynt: Et sammenpisket æg til pensling og eventuelt mørk chokolade
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du fastelavnsboller:
1. Rør gæren ud i lun mælk, og rør æggene i et ad gangen med en elpisker. Tilsæt sukker, salt, honning, smør og halvdelen af melet og rør det godt sammen. Drys resten af melet i lidt ad gangen, mens du rører, og lad dejen hvile en time.
2. Fordel dejen med skeer i smurte muffinforme. Lav en god fordybning i hver med fingeren og fyld den med nougat og kransekagemasse.
3. Fold dejen hen over og vend bollen i formen så lukningen vender nedad.
4. Lad dem hæve lunt i 45 minutter og pensl dem med æg.
5. Bag dem i 20-25 minutter ved 180 grader.
6. Lad dem køle af på en rist og pynt dem med glasur eller smeltet chokolade.
Flere lækre opskrifter: