Elsker du tærter? Så skal du ifølge TikTok bage dem omvendt
Sommerens lækre desserter og søde snacks er allerede fundet med retter som citonmousse og jordbærklynger med yoghurt og chokolade.
Men mangler du inspiration til en nem servering til enten dig selv eller dine venner, har TikTok endnu en gang buddet på en ret, som de fleste kan kaste sig ud i med stor succesrate, og som særligt tærteelskere vil være vilde med.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Retten er blevet døbt ‘upside down tart’ og har med hashtagget #upsidedowntart fået over 3,8 millioner visninger og fået flere til at lave og dele deres egne versioner på platformen.
Det hele drejer sig om minitærter, der bliver bagt omvendt.
Det vil sige, at fyldet er lagt på en bageplade til at starte med, og dejen - der varierer mellem den klassiske tærtedej og den mere luftige butterdej - er det sidste, der bliver tilføjet ovenpå fyldet. Når tærten er færdigbagt, bliver den så vendt om inden servering.
@somethingnutritious balsamic beet upside down tart IB: @LilyG olive oil balsamic glaze thyme salt & pepper thinly sliced raw beets puff pastry brush with egg and bake on 375 F for 20-22 minutes. flip and serve with arugula & feta cheese #upsidedownpastry #appetizers ♬ Ghibli-style nostalgic waltz(806744) - MaSssuguMusic
Det er nemmere end det lyder, og med tærternes uendelige muligheder for fyld og smagskombinationer i både det salte og det søde køkken, er det ikke underligt, at de er blevet den helt store craving.
Særligt versionen med løg eller skalotteløg er blevet den helt store favorit. Med kun fire grundingredienser er det også til at forstå. For du skal bare bruge olivenolie, balsamico, halverede løg og butterdej.
@butt.erhand Shallot tarts with ingredients you probably already have on hand! Delicious and quick - you only need 10 minutes of prep 🧅 📍recipe on butterhand.com or in my bio #oniontart #tart #shallot #puffpastry #upsidedowntart ♬ Kübla - Wyl & Wun Two
Er du mere til den søde version, kan de omvendte tærter også laves i en sommerversion med for eksempel honning, skiveskårede ferskner og butterdej. Er ferskner ikke for dig, kan de nemt byttes ud med eksempelvis jordbær, æbler og kanel, pærer eller andre friske bær og frugter.
Om det bliver lige så stort et hit som den virale Tunacado-sandwich eller Emily Marikos salmon/rice-bowl er måske lidt tidligt at sige. Men det er bestemt værd at prøve til at stille den nemme og lille sult.
Denne artikel blev første gang bragt på ELLE.dk. Dette er en redigeret version.
Lyt til Vi Unges podcast ’Ægte’, hvor content creator og skuespiller Fredrik Trudslev og sexolog Lene Stavngaard tager dig med på seksualoplysningsrejse og forsøger at give dig svar på alt det, du burde have fået at vide til seksualundervisningen i skolen.