Mias opskrift: Citronkager
Mia Persson fra ”Den Store Bagedyst” har været i køkkenet og kreere den perfekte opskrift til lækre citronkager. Få den lige her.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
DET SKAL DU BRUGE:
CITRONMAZARIN
• 200 g marcipan
• 150 g blødt smør
• Skal fra 2 citroner
• Saft fra 3 citroner
• 0,5 tsk. vaniljepulver
• 3 æg
• 70 g mel
• 100 g sukker
NØDDEKANT
• 300 g hasselnødder (eller en anden type nødder)
• 100 g mørk chokolade
MARENGS
• 200 g sukker
• 100 g æggehvide
• Guldpynt
SÅDAN GØR DU:
1. Pisk smør, sukker og vanilje luftigt. Riv marcipanen, og tilsæt den. Tilsæt derefter et æg ad gangen, mens du pisker. Tilsæt også citronskal og citronsaft. Vend til sidst mel i blandingen. Smør 8 små runde forme med smør, og placér dem på en bageplade med bagepapir. Fordel dejen i de 8 forme, og bag dem ved 180 grader i cirka 20 minutter. Lad kagerne køle af, og befri dem fra formene.
2. Rist nødderne på en bageplade i ovnen i 8-10 minutter ved 180 grader. Lad hasselnødderne køle lidt af, og placér dem på et viskestykke. Massér dem, så nogle af skallerne falder af. Hak nødderne fint, enten i hånden eller i en minihakker. Hak chokoladen groft, og giv den 30 sekunder ad gangen i mikrobølgeovnen, indtil den er smeltet. Pensl den smeltede chokolade på siderne af kagerne, og vend den i de hakkede nødder.
3. Kom æggehvider og sukker i en skål, som passer over en gryde med vand, så du laver et vandbad. Pisk æggehvider og sukker over vandbadet, til blandingen bliver lun, og sukkeret er opløst i æggehviderne. Når sukkeret er opløst, pisker du æggehviderne luftige i en røremaskine eller med en håndmixer. De skal piskes i mindst 5 minutter. Kom marengs i en sprøjtepose med en ønsket tyl, og pynt toppen af kagerne med marengs og guldstøv.