Mad & opskrifter

Sunde chips

Af Luise Gregersen 18. december 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Mmm, salte chips er altså en meganice snack! Desværre er de fedtede kartoffelskiver langt fra sunde, men det er der råd for! Se de sunde alternativer til chips her.

Elsker du at hygge dig med en skål salte chips, når du kommer hjem fra skole, eller når du rigtig skal hygge dig i weekenden?

Læs også: Sunde julesnacks

Det er helt fint at spise chips engang imellem, men hvis du gør det tit, kan det være en idé at skifte lidt med nogle sundere varianter af de sprøde snacks.

Her er fem forslag til sunde alternativer til chips!

Sundechips

Grønkålschips er vildt sunde! Vend grønkålsbladene i lidt olie, drys med salt og bag dem i 15 minutter ved 180 grader.
Pitachips er måske ikke det sundeste, du kan proppe i munden, men det er sundere end de traditionelle chips. Skær nogle grove pitabrød i trekanter, pensl dem med olivenolie og drys med salt og rosmarin. Bag dem i 20 minutter ved 190 grader.
Skær en squash i fine skiver, eventuelt på et mandolinjern. Pensl med olie, drys med salt og bag i 20 minutter ved 200 grader.
Laves på samme måde som squashchips.
Æblechips er selvfølgelig søde, men hvis du bare trænger til noget sprødt, er de et rigtig godt valg. De tager dog lidt længere at lave. Skær æblet i tynde skiver og bag dem ved 80 grader i to til tre timer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.