5 råd: Sådan slipper du af med din jalousi
Du kender måske følelsen. Følelsen af jalousi.
Måske du har oplevet at være jaloux i forbindelse med en veninde, en kæreste, en bror eller en helt fjerde person. Uanset hvornår og på hvem, du har oplevet at være jaloux, så ved du måske også, at det kan være en helt uudholdelig følelse at stå med.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Rigtig mange af os har på et eller andet tidspunkt i vores liv oplevet følelsen af jalousi. Men hvordan opstår den helt præcis? Og hvad kan vi gøre, når følelsen først trænger sig på?
Vi har samlet 5 råd, der kan hjælpe dig til at overvinde og dermed slippe af med din jalousi.
Hvad er jalousi?
For at kunne vide, hvordan du kan bekæmpe følelsen af jalousi, er det først vigtigt at vide, hvad jalousi helt præcis er.
Først er det vigtigt at fortælle, at jalousi er en menneskelig følelse. Alle har på et eller andet tidspunkt oplevet følelsen i sit liv. Det er bare ikke alle, der mærker den lige tydeligt.
Jalousi kan for eksempel opstå, når vi er bange for at miste en bestemt person i vores liv til fordel for en helt tredje person. Det kan være en kæreste, veninde, forældre eller en helt fjerde person. Men det kan også komme i mange andre former.
5 råd: Sådan slipper du af med din jalousi
1. Accepter jalousien
Et godt tip til at overvinde jalousi er at acceptere den jalousi, du oplever – også selvom det måske lyder mærkeligt. Før du kan slippe af med jalousi, skal du først kunne se følelsen i øjnene. Når du først har set den i øjnene, vil den nemlig have tendens til enten at forsvinde af sig selv eller i hvert fald blive reduceret markant.
31 spørgsmål, du kan stille dit crush for at finde ud af, om I passer sammen
2. Bevar roen, og hold hovedet koldt
En af de almindelige bivirkninger ved jalousi kan være en spiral af problemer. For når du først oplever følelsen af jalousi, kan følelsen nemt skabe en masse negative tanker, som på ingen måde gør noget godt for dig. Et andet godt tip til at overvinde jalousi er derfor at tage en dyb indånding og bevare roen.
Bonustip: Ofte hjælper det også at se ens situation fra flere sider. Oplever du for eksempel at være jaloux, fordi din kæreste ikke har svaret på dine beskeder eller opkald i et par timer, betyder det ikke nødvendigvis, at han/hun/de bruger tid med en anden. Der kan i stedet være tale om, at din kæreste er faldet i søvn, har valgt at bruge tid sammen med sin familie, eller måske er ude at løbe en tur.
3. Skriv dine tanker ned
Et tredje tip til at overvinde jalousi er at skrive ned, hver gang du mærker jalousien. På den måde kan du have nemmere ved at danne dig et overblik over, hvad der sætter den i gang.
Måske du opdager, at der faktisk er bestemte tidspunkter af døgnet, at den opstår eller, at der i virkeligheden er tale om nogle mere specifikke situationer. Ved at skrive dagbog kan du derfor skabe et tydeligt billede af, hvad der trigger din jalousi.
Vi Unge undersøger: Hvad er gaslighting?
4. Læg fortiden bag dig
Der kan være mange årsager til, at din jalousi opstår. Et godt tip er dog helt specifikt at finde ud af, hvad der trigger den og så herefter lægge fortiden bag sig. Bliver din jalousi for eksempel trigget, fordi en tidligere kæreste har været dig utro? Hvis det for eksempel er tilfældet, er det derfor vigtigt at huske på, at ”bare” fordi en tidligere kæreste har været dig utro, betyder det ikke, at en ny kæreste også vil være det.
For at kunne give sin nye kæreste en fair chance, er det vigtigt at kunne lægge fortiden bag sig. Så hvis ovenstående situation for eksempel er med til at trigge din jalousi, er det vigtigt, at du minder dig selv om, at din eks og din nuværende kæreste er to helt forskellige personer, som ikke har noget med hinanden at gøre.
5. Husk, du sagtens kan bekæmpe jalousi
Selvom det kan være svært at være i en rus af jalousi, er det vigtigt at huske, at du sagtens kan komme ud af jalousiens klør. Det kræver en hård indsats, og det er ikke altid nemt, men derfor er det stadig en god idé at bevare modet. Hvor der er vilje, er der vej!