To sunde ideer til madpakken
Snacks med dip
Dine sunde grøntsags snacks bliver lidt lækrere, når de bliver dyppet i dip! Her er nogle ideer til dine snacks.
Det skal du bruge:
1 tyk skive rugbrød
1-3 fiskefrikadeller afhængig af størrelsen
1 lille pose gulerødder
5-10 ærtebælge
2 spsk cremefraiche
2 tsk klippet purløg
1 tsk sennep
Salt og peber
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan gør du:
1. Skær rugbrødet i stave.
2. Pak fiskefrikadellerne ind i film.
3. Skræl to eller flere gulerødder, og skær dem i stave.
4. Pak ærterne sammen eventuelt med et bånd eller en elastik.
5. Rør cremefraiche, purløg og sennep sammen.
6. Blandingen smages til med salt og peber.
7. Put dippen i et lille bæger med låg på.
Læs også: Tips til en sund og lækker madpakke
Kyllingesalat med radisser og avocado
Antal: To portioner
Tid: 30 minutter
Det skal du bruge:
To kyllingebryster
Olivenolie
Salt
150 g. radisser
100 g. salatblade
2 avocadoer
Lidt friskpresset limesaft
Mandler eller andre nødder
Sådan gør du:
1. Steg kyllingebrysterne i olie på en pande på begge sider til de er gyldne og gennemstegte. Drys kyllingen med salt.
2. Skær radisserne ud i så tynde skiver som muligt og skyl salaten grundigt. Skær avocadoen over, fjern stenen i midten og skræl den. Skær så avocadoerne ud i tynde skiver.
3. Bland radisser, salat, avocado og mandler sammen med limesaft, lidt olivenolie og salt.
4. Når det er koldt, putter du det op i en bøtte med et tæt låg, så du kan have det med i skole. Stil det i køleskabet, indtil du skal af sted. Husk en gaffel!
Prøv også: