Mad & opskrifter

Nice desserter med is

Af Marie Krakau Petersen 28. juli 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Dessert og is hænger bare sammen, ikke? Se vores favorit-isdesserter her.

Vi er helt vilde med is i alle afskygninger! Hvis du også er en ligeså stor is-elsker, skulle du prøve en af de her totalt lækre opskrifter på isdesserter – du vil uden tvivl elske dem.

1. Bananis

Foto: Shutterstock

· 2 store modne bananer

· 30 g. mandler og/eller nødder

· 50 g. tørret frugt

· 1 spsk. kokosmel

· 2 tsk. citronsaft

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

· Evt. lidt mørk chokolade og kokosmel

Sådan gør du:

Hak mandler/nødder og tørret frugt, mos bananerne og rør det hele sammen. Tilsæt citronsaften, så bananen ikke ender med at blive brun. Hæld blandingen i en isterningebakke og sæt den i fryseren i 3 timer. Tag blandingen ud, og du har lækker, frisk bananis, lige til at spise. Vil du gøre isen ekstra lækker, så prøv at dyppe halvdelen af isklumperne i smeltet mørk chokolade og evt. koksmel, så smager de ikke bare fantastisk, de ser også festlige ud.

Læs også: Lav dine egne sunde is

2. Is med jordbær og skumfiduser

Foto: Shutterstock

· 100 g. skumfiduser

· 200 g. jordbær

· 1 liter jordbæris

Læg skumfiduserne i grillfast fas, og grill skumfiduserne over grillen eller i ovnen, til de smelter og bliver gyldne. Stil dem derefter på køl. Når skumfiduserne er blevet kolde, kan du brække stykker af massen, som du lægger på en tallerken. Skær jordbærrene i skiver og læg dem oven på skumfiduserne sammen med en eller flere kugler jordbær is, og vupti så har du piftet den almindelige jordbæris op.

Læs også: Superlækker sorbet-is

3. Daim-islagkage

Foto: Shutterstock

Bund:

· 150 g. mandler

· 4 pasteuriserede æggehvider

· 150 g. flormelis

· 1 tsk. bagepulver

Daim-is:

· 1 dl. sukker

· 4 pasteuriserede æggeblommer

· 3½ dl. piskefløde

· 2 dobbeltplader Daim

Sådan gør du:

Bund: Pisk æggehviderne stive. Hak mandlerne fint og bland dem flormelis og bagepulver. Vend æggehviderne i blandingen, og hæld det i en springform med mel i. Bag bunden ved 175 grader i ca. 30 minutter, og lad den køle helt af, før du kommer isen ovenpå.

Daim-is: Pisk fløden til flødeskum. Pisk sukker og æggeblommer luftigt sammen. Knus 1½ dobbeltplade Daim groft, og rør Daimen sammen med æggeblandingen. Vend til sidst flødeskummen i, og hæld hele cremen over den afkølede bund. Dæk kagen til, og sæt den i fryseren i minimum fem timer. Tag den ud ca. et kvarter inden den skal spises, så den ikke er for hård.

Tag testen: Hvilken is er du?

4. Jordbærflødeis med citron

Foto: Shutterstock

· 2 pasteuriserede æggeblommer

· 200 g. sukker

· 500 g. jordbær

· Saft af 1 citron

· 2½ dl. piskefløde

· Ca. 20 små engangsglas (5 cl.)

· Ca. 20 ispinde af træ

Sådan gør du:

Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål, til det er hvidt og skummende. Hæld æggeblandingen i en blende sammen med jordbær og citronsaft. Blend det indtil det er en ensartet masse. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i massen fra blenderen. Fordel ismassen i små enggangsglas og sæt dem i fryseren i 30 minutter, så isen stivner en lille smule. Placer nu en ispind midt i hver ismasse. Frys isene i mindst 6 timer, og nyd herefter din egen hjemmelavede jordbær is. Mums!