7 tips til at blive din egen bedste ven
Har du tænkt på, at venner og kærester kan komme og gå, men den eneste, du med sikkerhed skal leve sammen med hele livet, er dig selv?
Derfor har vi samlet syv gode råd til, hvordan du kan blive din egen bedste ven.
1. Lyt til dig selv
Du er den eneste, der ved, præcis hvordan det er at være dig!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
2. Vær nysgerrig på dig selv
Det er ikke altid, vi ved, hvorfor vi pludselig føler os udenfor, får svedige håndflader eller begynder at græde, men ved at være nysgerrig på dig selv kan du lære din person at kende og finde ud af, hvad der betyder noget for dig. På den måde er du også bedre rustet til at gøre det bedste for dig selv.
3. Tal med andre unge, du føler dig tryg ved
Måske finder du ud af, at der er andre unge, der har det ligesom dig, og at du slet ikke er “forkert”. Uanset hvad kan det hjælpe at tale med andre unge, som forstår dig.
4. Del dine tanker og følelser med en voksen
At dele dine tanker, følelser og drømme er et vigtigt skridt på vejen til at stå ved, hvem du er. Tit bliver vi også klogere på os selv og gladere, når vi føler os hørt og forstået. Måske finder du også ud af, at den voksne gerne vil være der for dig. Vi har alle har brug for en, vi kan betro os til, og som kan hjælpe os, når noget er for svært at klare alene.
5. Gør det, som gør dig i godt humør
Måske ved du bedst selv, hvad der får de negative tanker og usikkerheden til at gå væk i hverdagen. Kan det være, at du er glad, når du dyrker sport, lytter til musik, strikker, løber en tur, spiller dit yndlingsspil, ser din yndlingsserie – eller bare får en god nattesøvn?
6. Tal pænt om og til dig selv
Den måde, du taler til – og om – dig selv, har betydning for, hvordan du har det. Hvis du ikke ville sige det samme til din veninde, som du siger til dig selv, så er du måske for hård ved dig selv.
7. Gør dig selv den tjeneste at opsøge hjælp, hvis du har brug for det
Husk, at det ikke er dit ansvar alene, hvordan du har det. Sommetider er det bedste, du kan gøre for dig selv, at bede om hjælp – for eksempel ved dine forældre, dine lærere, skolepsykologen, lægen eller kommunen, hvor du bor. Du har rettigheder; det har alle børn og unge i Danmark. Du kan for eksempel få hjælp ved at ringe til Børnetelefonen på 116111 eller chatte med Hørt.dk.
2 gode reminders
Prøv at forestille dig, hvad du ville sige til en god veninde, som fortalte, at hun ikke følte sig god nok? Forsøg at sige det samme til dig selv, som du ville sige til hende.
Prøv at skrive en ting ned om aftenen, når du lægger dig til at sove, som du har gjort godt eller været glad for ved dig selv den dag.