Mad & opskrifter

Opskrift – Sprød pizza

Af Stine Nielsen 2. april 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Forkæl dig selv og veninderne med en lækker, sprød pizza med parmaskinke og asparges!

Teenagepigerne fra bloggen Plat du Jour har udgivet kogebogen "Kom med i vores køkken". Prøv deres lækre opskrift på en sprød pizza!

Læs også: Ugens blogger - Plat du Jour

DU SKAL BRUGE:
(Til 4 personer)

Dej:
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 ½ tsk salt
1 tsk honning
425 g hvedemel
75 g rugmel

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fyld:
3 spsk olivenolie
8 skiver parmaskinke
150 g artiskokhjerter fra dåse eller glas
2 bøffelmozzarella
Salt og peber
4 grønne asparges
½ potte frisk basilikum
4 spsk god grøn pesto

SÅDAN GØR DU:
Rør gær og vand sammen, til gæren er opløst. Tilsæt salt og honning, og rør det ud i vandet.

Tilsæt de to typer mel lidt ad gangen under omrøring. Drys lidt mel ud på bordet, og ælt dejen godt og længe. Lad dejen hæve under et viskestykke i 30 minutter, gerne lidt længere.

Tænd ovnen på 225 grader. Del dejen i to, og rul ud til to tynde bunde. Fordel bundene på 1-2 bageplader med bagepapir. Pensl hver bund med 1½ spsk olie. Læg parmaskinke, artiskokhjerter og mozzarella i tynde skiver på bundene. Krydr med salt og peber. Bag pizzaerne i 15-20 minutter, eller til skorpen er sprød.

Knæk den nederste træede del af aspargesene af. Skær aspargesene i strimler på den lange led med en kartoffelskræller, og læg dem på den varme pizza. Pynt med masser af frisk basilikum og klatter af grøn pesto.

Psst... Få flere opskrifter i Christine og Josephines superlækre kogebog, som kan købes for 199,95 kroner i boghandlere landet over.

Læs også: Opskrift - Burger med kylling og guacamole